0 (800) 402 204
Графік роботи
Графік роботи колл-центру 0 (800) 402 204
ПН – ПТ
з 09:00 до 19:00
СБ – НД
з 10:00 до 17:00
Статті

Freeze summer: 5 найкращих літніх коктейлів

11 серпня 2021

Сонце, свіжий морський бриз, запах трав, фруктів, ягід — просто неможливо не потонути у цій чарівній атмосфері. Літо — ідеальна пора для відпочинку та коктейлів, які так приємно смакувати на свіжому повітрі у сонячний день, рятуючись від спеки. PROMENU разом з Schott Zwiesel підготували для вас смачні рецепти літніх прохолодних коктейлів: від відомої класики до незвичних експериментів.

Aperol Spritz

Почнемо з класики. Хто не знає цього цитрусового, бульбашкового, дещо гіркуватого пряного та освіжаючого міксу? Класичний коктейль був винайдений ще у 1950-х роках, і з того часу ні на хвильку не втрачав своєї популярності. Найкращий варіант, коли в ресторані не знаєте з чого почати у коктейльній карті, а також ідеальний напій для домашнього приготування. Aperol Spritz — справжнє італійське божевілля, що захоплює з першого ковтка.

Готуємо апероль вдома за співвідношенням 3-2-1:
Біттер Aperol — 60 мл
Ігристе вино (ідеально — Prosecco) — 40 мл
Газована вода — 20 мл

Використовуйте саме газовану воду, а не тоніки. Також радимо додати чистий лід, бризки цитрусового соку та прикрасити келих шматочком апельсину. Подавайте напій охолодженим, у бокалах Schott Zwiesel PRIZMA

Watermelon Martini

Головний літній смаколик — солодкий, оксамитовий кавун. І його можна не лише смакувати шматочками, а й зробити з нього насичений, яскравий ягідний Мартіні. Ідеальний коктейль для тих, хто шукає прохолоди у спекотний день, для літніх вечірок та просто, щоб порадувати себе чимось солоденьким.

Спосіб приготування:

  • Очищенні шматочки кавуна разом з м’ятою змішайте у шейкері та вилийте отриманий сік у бокал. 
  • Додайте горілку, лікер Cointreau та сік лайму.
  • Струсіть у шейкері, процідіть напій та подавайте.

Для особливого солодкуватого чи пряного посмаку, можете додати трошки сиропу до вашого смаку та все це подавати у келихах Schott Zwiesel SENSA.

Southside Fizz

Солодкий, терпкий, ароматний коктейль з м’яти, лимону, лайму та джину підкорить серце будь-якого гурмана. Southside Fizz, згідно з теоріями, це улюблений коктейль Аль Капоне, банда якого домінувала у південній частині Чикаго на початку XX століття. За легендою, саме тому цей напій отримав таку назву.

Приготувати вдома його дуже просто:

  • Сік лайма — 30 мл
  • Джин — 45 мл
  • Сироп (до смаку) — 20 мл
  • Тонік
  • Гілочка м’яти

Змішайте сік, джин та сироп, додайте трошки газованої води або тоніку та прикрасьте коктейль гілочкою м’яти. Подавайте у бокалах Schott Zwiesel PURE.

St Germain Spritz

Для тих, хто втомився від смаку аперолю, хоче спробувати щось новеньке та не менш освіжаюче, пропонуємо відкрити для себе чарівний St Germain Spritz. Солодкуватий, шипучий, з тонкими квітковими нотками, він подарує вам незабутню легкість. 

Нам знадобиться:

  • Лікер St Germain — 45 мл
  • Ігристе вино (ідеально — Prosecco) — 60 мл
  • Газована вода — 60 мл

Просто змішайте інгредієнти у шейкері та подавайте напій зі шматочками льоду. До смаку можете додати трошки лимонного соку і прикрасити коктейль шматочками лайму. І знову радимо використовувати просту газовану воду, а не тоніки. Ідеальний бокал для цього коктейлю — Schott Zwiesel PURE.

Rosé Spritzer

Якщо ви ще жодного разу не куштували цей коктейль, то потрібно якомога швидше це виправляти. Перед вами ідеальний літній напій, що освіжає, причаровує своїми солодкими нотками та дарує відчуття легкості. До того ж це один з низькокалорійних коктейлів. 

Якоїсь особливої техніки чи точного рецепта у напою немає. Вам знадобиться:

  • Пляшка вашого улюбленого рожевого вина
  • Газована вода
  • М’ята
  • Лід

Розбавте рожеве вино тоніком чи солодкою газованою водою, перемішайте, додайте трошки льоду та прикрасьте коктейль гілочкою м’яти. Готово! Подавайте ваш ідеальний літній коктейль у бокалах Schott Zwiesel VERVINO.

Бажаємо вам свіжого та яскравого літа!

Поділитися:
Читайте по темі
Читайте також
Категорії
Закрити
Популярні теги
Закрити