Осінь — це атмосфера яскравої казки з її буянням кольорів від ніжних бежевих до насичених багряних відтінків, що складаються у чарівну композицію. Осінь — це легка прохолода, шелест опалого листя, ніжний смак домашньої випічки та аромати сезонних страв. PROMENU пропонує вам поринути у цю казкову атмосферу разом з новинками від Chasseur та нашим особливим рецептом.
Чавун від Chasseur
Немає кращого аксесуара на кухні для приготування смачних французьких страв, ніж посуд з емальованого чавуну. Тушковані овочі, м’ясо, супи, бульйони, соуси й все, що вам підкаже ваша фантазія та бажання експериментувати з рецептами. Такий посуд підходить навіть для маринування продуктів, їхнього зберігання у холодильнику чи морозильній камері.
Один з найкращих брендів, що виробляє чавунне кухонне приладдя — це Chasseur. Французька компанія з майже віковою історією, особливим підходом до виробництва та фірмовим стилем, який тендітною лінією простежується у всіх колекціях. Каструлі від Chasseur — втілення екологічності та універсальності. Це неймовірна гама кольорів, серед яких ви знайдете як ніжні пастельні відтінки, так і яскраві барви. Чавунний посуд Chasseur можна використовувати на будь-яких варильних поверхнях, на індукційних плитах та у духовці.
Нещодавнє оновлення асортименту бренду подарувало нам лінійку каструль ніжного бежевого кольору. Спеціальне двошарове покриття забезпечує неймовірний глянсовий блиск, гладкість поверхні та захист від пошкоджень й потьмяніння.
Пропонуємо вам разом з нами випробувати оновлення лінійки каструль Chasseur та приготувати одну знамениту французьку страву з м’ясом, вином, грибами та запашним соусом.
Курка по-мисливськi
Це давній та дуже популярний рецепт, що бере свій початок з італійської Тоскани. Справжня ж популярність до страви несподівано прийшла у Франції, що зробила її класикою місцевої кухні. Найкраще за все таку курку повільно тушкувати та готувати у чавунному посуді, тож на допомогу нам прийде Chasseur ROUND CASSEROLE у ніжному бежевому кольорі.
Нам знадобиться:
- оливкова олія
- 25 г вершкового масла
- 4 курячі ніжки
- 1 цибулина, подрібнена
- 2 зубчики часнику, подрібнені
- 200 г печериць
- 225 мл червоного вина
- 2 столові ложки томатної пасти
- 2 гілочки чебрецю
- 500 мл готового курячого бульйону
Спосіб приготування:
- Трохи оливкової олії та вершкове масло розтоплюємо та нагріваємо у нашій каструлі. Туди додаємо приправлені до смаку курячі ніжки та обсмажуємо приблизно по 5 хвилин з кожного боку до золотистої скоринки, а потім виймаємо та відкладаємо.
- У цю ж саму каструлю висипаємо нарізану цибулину, обсмажуємо приблизно 5 хвилин. Додаємо часник та гриби. Перемішуємо, смажимо ще 2 хвилини. Додаємо вино, 2 столові ложки томатної пасти, чебрець. Залиште тушкуватися ще 5 хвилин, а потім додайте 500 мл готового курячого бульйону і залиште тушкуватися десь на 10 хвилин на повільному вогні.
- Додаємо підсмажені курячі ніжки, накриваємо каструлю кришкою та залишаємо тушкуватися на одну годину, поки курка не стане м’якою, а соус трошки не загустіє.
Подавати з гарніром з вершкового пюре, рису чи печеної картоплі.
Смачного!