0 (800) 402 204
Графік роботи
Графік роботи колл-центру 0 (800) 402 204
ПН – ПТ
з 09:00 до 19:00
СБ – НД
з 10:00 до 17:00
Статті

Така різна кава: 6 способів приготування

22 вересня 2021

Кава — це дійсно легендарний напій, що має просто неймовірну популярність в усьому світі. Він оповитий своєю багатовіковою історією та навіть цілими традиціями, що зберігаються вже десятки поколінь. Але якщо раніше людство було обмежене у способах приготування цього напою, то тепер перед нами відкрити всі шляхи, і рецептів заварювання кави та кавових напоїв — просто незліченна кількість. Напередодні Дня кави PROMENU вирішили зібрати всі найпростіші та найпопулярніші способи приготування еспресо і напоїв на його основі.

Неперевершена класика

Джезва, мелені кавові зерна та трошечки солі — саме з цього починається класична кава, приготована по-турецьки. Наполегливо радимо не додавати багато цукру та по можливості взагалі його не використовувати, й обов’язково додати невеличку дрібку солі, щоб повною мірою розкрити всі тонкощі смаку та аромату.

Найкраще за все для кави по-турецьки підійде мідна джезва Kavounis Leonidas O.E. Вони бувають різного об’єму, тож кожний знайде собі варіант згідно з особистими уподобаннями. Для заварювання радимо використовувати кавові зерна сорту арабіка та перемолоти їх прямо перед приготуванням, щоб зберегти тонкий аромат. Насипте перемелену каву до турки у співвідношенні 2 чайні ложки на 120 мл, додайте дрібку солі для посилення смаку та поставте на повільний вогонь. З цього моменту починається магія. Тільки-но почне підійматися пінка, зніміть джезву з конфорки, дайте каві трошки «заспокоїтися» та потім знову поверніть на вогонь. Повторюйте процес приблизно 3-4 рази для найкращого ефекту і насолоджуйтеся свіжозвареною, насиченою кавою.

Кава по-французьки

Френч-преси — неймовірно популярні девайси для заварювання чаю та кави. Прості та доступні, з ними ви зможете власноруч приготувати неймовірні напої вдома та без жодних зусиль. Продемонструвати всі переваги такого способу заварювання кави нам допоможе девайс від GEFU. Нам знадобиться: кава грубого помелу у співвідношенні 2 чайні ложки на 180 мл води, трошки кип'яченої води (ідеальна температура заварювання — 92-95°C) та сам френч-прес. Після того як ви засипали каву у фільтр пресу, не поспішайте опускати поршень, зачекайте приблизно 4 хвилини поки напій завариться. А вже потім — плавно опустіть поршень до самого дна та смакуйте готову ароматну каву.

Фільтр-кава

Для приготування фільтр-кави нам знадобиться безпосередньо паперовий фільтр, кавник POUR OVER BODUM, або крапельна кавоварка GRAEF — все залежить від ваших уподобань. Основний механізм крапельного приготування кави — поступове проходження гарячої води крізь мелену каву та фільтр. Спосіб не найшвидший, але кожна хвилина очікування повністю виправдовує себе, бо в результаті ви отримаєте неймовірно ароматний, насичений, міцний напій з яскравим смаком. 

Кавовий гейзер

Гейзерний спосіб приготування кави — один з найстаріших. Ситуація схожа на принцип крапельної, але тут ми міняємо місцями каву та воду та дивимося на процес з іншого боку законів фізики. Резервуар з водою у таких кавоварках знаходиться знизу, а зверху — відсік з меленою кавою. Підігріваючись знизу, пара тисне на воду, що поступово підіймається вище, мов гейзер, до фільтра, перетворюючись на готовий ароматний напій. Якщо вам до вподоби такий спосіб заварювання кави, радимо звернути увагу на гейзерні кавоварки Bialetti.

Високі технології

Звісно, найпростішим способом приготування ранкової порції кави та взагалі будь-яких напоїв на основі еспресо — кавомашини. Один з найкращих брендів, створених двома запеклими шанувальниками кави спеціально для таких самих запеклих шанувальників — NIVONA. Їхні автоматичні кавомашини здатні запам’ятовувати рецепти, самостійно вибирати потрібні налаштування, готувати найпопулярніші кавові напої, перемелювати зерна та повноцінно стати вашим особистим бариста, що вміє готувати каву саме так, як ви любите.

Способів заварювання кави — просто величезна кількість. І немає значення, чи варите ви її у турці, чи використовуєте автоматичну кавомашину, головне — це насолоджуватися кожним моментом.

Поділитися:
Читайте по темі
Читайте також
Категорії
Закрити
Популярні теги
Закрити