Один з головних стереотипів, стосовно веганського та вегетаріанського меню, що спливає у головах більшості людей: немає що їсти, лише одна трава. Ми поспішаємо зруйнувати цей міф та спеціально для цього знайшли смачні, ситні, легкі та швидкі рецепти веганських і вегетаріанських страв, що нікого не залишать байдужими.
Каррі з картоплею
Інгредієнти
- 1 ст.л. кокосової олії
- 1 цибуля
- 2 зубчики часнику
- Натертий імбир
- 3 ст.л. тайської вегетаріанської червоної пасти
- 1 ст.л. арахісового масла
- 500 г солодкої картоплі
- 400 мл кокосового молока
- 200 г шпинату
- Сік лайму
- Варений рис, для подачі (необов’язково)
- Сухий смажений арахіс для подачі (за бажанням)
Спосіб приготування:
- Розтопіть 1 ложку кокосової олії в каструлі на середньому вогні. Додайте подрібнену цибулю та тушкуйте протягом 5 хвилин. Додайте 2 тертих зубчики часнику і тертий імбир. Варіть ще близько 1 хвилини до однорідного стану.
- Потім поступово додайте 3 столові ложки тайської червоної карі, 1 ложку арахісового масла і 500 г солодкої картоплі, очищену від шкірки і нарізану шматочками. Потім додайте 400 мл кокосового молока і ще 200 мл води.
- Доведіть до кипіння, вимкніть вогонь і тушкуйте, не закриваючи, протягом 25-30 хвилин, до тих пір, поки солодка картопля не стане м’якою.
- У готове блюдо додайте 200 г шпинату, сік лайма та добре приправте улюбленими спеціями Подавайте з вареним рисом.
Спаржа і лимонні спагеті з горошком
Інгредієнти
- 150 г цільнозернових спагеті
- 160 г спаржі
- 2 ст. л. ріпакової олії
- 220 г цибулі-порей
- 1 червоний перець
- 1 зубчик часнику, дрібно натертий на тертці
- 160 г замороженого гороху
- 1 лимон
Спосіб приготування:
- Відваріть спагеті, а за 3 хвилини до готовності додайте спаржу. Тим часом нагрійте олію на великій сковороді з антипригарним покриттям, піджарюйте цибулю-порей і перець протягом 5 хвилин. Натріть часник, горох і цедру лимона та варіть всю суміш ще кілька хвилин.
- Злийте зайву воду і перекладіть макарони на сковороду, додавши трошки води, ретельно перемішуючи. Доведіть до готовності, заправляйте лимонним соком. Розкладіть в неглибокі миски і подавайте на стіл.
Брауні
Інгредієнти
- 2 ст.л меленого насіння льону
- 200г темного шоколаду
- ½ ч.л. кавових гранул
- 80 г веганського маргарину
- 125 г борошна
- 70 г меленого мигдалю
- 50 г какао-порошку
- ¼ ложка розпушувача
- 250 г золотистої цукрової закваски
- 1½ ч.л. екстракту ванілі
Спосіб приготування:
- Нагріваємо духовку до температури 170°C. Змастіть маслом і вистеліть квадратну форму пергаментом для випічки. Змішайте насіння льону зі склянкою води та відкладіть принаймні на 5 хвилин.
- У каструлі розтопіть 120 г шоколаду, каву та маргарин з 60 мл води на повільному вогні. Дайте трохи охолонути.
- Покладіть в миску борошно, мигдаль, какао, розпушувач і ¼ ложку солі та перемішайте, щоб видалити грудочки. Ручним віночком змішайте цукор з розтопленою шоколадною сумішшю і добре збийте до отримання однорідної глянсової маси. Додайте насіння льону, екстракт ванілі. Ложкою викладіть масу у форму.
- Випікайте 35-45 хвилин. Дайте десерту повністю охолонути у формі, а потім нарізайте квадратиками та подавайте на стіл.
Сподіваємося, що наші рецепти подарують вам виключно позитивні емоції, багато вітамінів та заряд активності. Смачного вам місяця вегетаріанства!