Малиново-йогуртовий торт з хрумким мигдальним коржем і вафельними сердечками
Інгредієнти
Хрусткий мигдальний корж:
- 330 г пшеничного борошна;
- 60 г мигдальної стружки;
- 200 г холодного вершкового масла;
- 130 г цукру;
- 1 пакетик ванільного цукру;
- 1 дрібка солі.
Малиново-йогуртовий крем:
- 20 листочків желатину;
- 1 кг малини (свіжої чи розмороженої);
- 600 г йогурту 3,5 %;
- 7 столових ложок лимонного соку;
- 275 г цукру;
- 1 дрібка солі;
- 2 пакетика ванільного цукру;
- 1 л вершків;
- 40 г мигдальної стружки.
Вафельні сердечка для декору (за бажанням):
- 100 г маргарину кімнатної температури (чи вершкового масла);
- 75 г цукру;
- 1 пакетик ванільного цукру;
- 1 дрібка солі;
- 2 яйця;
- 150 г пшеничного борошна;
- 50 г молотого мигдалю;
- 1 чайна ложка порошку для випічки;
- 80 мл молока;
- 60 г цукрової пудри;
- 2–3 чайні ложки лимонного соку.
Додатковий декор (за бажанням):
- 6 тістечок макарон;
- 1 столова ложка карамельного соусу;
- 2,20–2,50 м декоративної стрічки.
Форма:
- прямокутна зі зйомним бортиком 35 см х 24 см, 20-24 порцій.
Додатково:
- 1 лист кондитерського паперу;
- 4 дерев’яні шпажки;
- 1 вафельниця;
- жир для вафельниці (наприклад, розтоплене масло чи олія).
Приготування
1. Розігріти духовку до 190 °C (якщо є обдув до 170 °C). На дно форми KAISER викласти кондитерський папір, встановити і заклацнути бортик.
2. Хрусткий мигдальний корж: змішати борошно, мигдальну стружку, нарізане кубиками вершкове масло, цукор, ванільний цукор і сіль до утворення дрібних крихт. Це можна зробити руками або за допомогою міксера з насадкою – гаком. Розподілити крихти по денцю підготованої форми і трохи присмажити, щоб крихти склеїлися. Випікати корж 15–20 хвилин. Вийняти з духовки і охолоджувати на решітці мінімум 30 хвилин. Зняти і вимити бортик. З-під коржа прибрати папір. Корж можна перекласти на підходяще блюдо або залишити на денці від форми. Знову поставити бортик.
3. Малиново-йогуртовий крем: відповідно до інструкції замочити желатин. За допомогою міксера подрібнити малину, потім протерти її через велике сито. Вінчиком KAISER Perfect старанно змішати малинове пюре, йогурт, лимонний сік, цукор, сіль і ванільний цукор. У каструлі розігріти желатин відповідно до інструкції на упаковці (не кип’ятити!). Зняти каструлю з вогню. Вирівняти температуру у сумішах, для цього змішати 6 столових ложок малинової маси з желатином. Швидко, широкою цівкою перелити желатин в решту малинової маси. Поставити в холод, щоб маса загустіла до такого стану, коли на ній залишаються сліди від ложки. На це потрібно 5-10 хвилин. За цей час міксером збити вершки до густого стану. Відкласти 2 столові ложки (с гіркою) для декору. Решту вершків викласти за допомогою лопатки KAISER Perfect в малинову масу, одразу ж розподілити по коржу и розрівняти. Зверху присипати мигдальними крихтами. Поставити торт на холод мінімум на 3 години. Акуратно зняти бортик.
4. Вафельні сердечка для декору (за бажанням): міксером змішати маргарин, цукор, ванільний цукор і сіль. Збивати 5 хвилин на високій швидкості до стану білого крему. По одному додати яйця і збивати ще приблизно ½ хвилин на найвищій швидкості. Змішати борошно, молотий мигдаль і порошок для випічки. Розділити на 2 порції і по черзі змішати з молоком. Збивати на середній швидкості. Вафельницю змастити жиром і розігріти. Випекти 4 вафельки. Кожну випікати приблизно 4 – 5 хвилин. Вафельки охолодити і розділити на окремі сердечка. Вафельні «льодяники»: в цукрову пудру поступово додавати лимонний сік, поки не утвориться густа, дуже в’язка маса. Відібрати 8 вафельок, кожну з них змастити 1 чайною ложкою цукрової маси і склеїти в 4 «льодяники», при цьому в серединку вставляти шпажки. Як тільки «льодяники» застигнуть, залишки маси ще раз добре перемішати і змастити «льодяники» так, щоб маса з них стікала. Добре підсушити «льодяники». Окремі сердечка наклеїти за допомогою решти вершків по краю торта перед його подачею. У торт вставити вафельні «льодяники».
5. Додатковий декор (за бажанням): розділити на половинки малинові тістечка макарон і наклеїти по краю торта між сердечками. Вафельні «льодяники» вмочити в карамельний соус. Обв’язати торт декоративною стрічкою.
Час приготування
Тривалість роботи: 50 хвилин для торта, 45 хвилин для вафельних сердечок и 5 хвилин для декорування.
Загальний час: 65–70 хвилин для торта, 45 хвилин для вафельних сердечок, 5 хвилин для додаткового декорування, 30 хвилин для охолодження після випікання, 3 години після приготування торта.
Харчова цінність
Одна порція 175 г: енергетична цінність 1912 кДж (457 ккал); 6,6 г білків; 46,2 г вуглеводів; 27,1 г жирів; 2,4 г волокон; 75 мг холестерину.