Рус
Укр
loader
background card img
Статьи

Рецепт ідеального торта до Дня святого Валентина

13 Февраля 2018

Категории

Серце з тірамісу з карамельними краплями

Для форми - серце зі зйомним бортом 25 x 26 x 7 см, 12–14 порцій.

Тривалість роботи: близько 60-70 хвилин

Загальний час: приблизно 60–70 хвилин плюс 8 годин на охолодження торта

Харчова цінність однієї порції близько160 г. (усього 14 порцій): енергетична цінність 2.515 кДж (601 ккал); 10,3 г. білків; 59,0 г. вуглеводів; 35,0 г. жирів; 0,4 г. волокон; 152 мг. холестерину.

Інгредієнти

Облямівка із бісквітів:

  • 200 г. темної глазурі для торта
  • 25 г. горіхів, наприклад, пекан чи підсмаженого арахісу
  • 1–2 столові ложки какао-нібсів (за бажанням)
  • 200–250 г. (27–32 штук) бісквітів

Корж із бісквітів:

  • близько 100 г. вершкового масла
  • 150 г. бісквітів

Крем із маскарпоне:

  • 7 листочків желатину
  • 200 мл. вершків
  • 500 г. маскарпоне
  • 250 г. знежиреного м’якого сиру
  • 200 г. цукру
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 1 дрібка солі
  • 100 мл. гарячого еспресо
  • 75 мл. холодного еспресо
  • 7 столових ложок амарето
  • 50–60 г бісквітів

Карамельні краплі:

  • 300 г. густої м’якої карамелі для намащування
  • 1 пакетик швидкорозчинного желатину (що розчиняється у холодній воді)

Додатково:

  • 2 листки кондитерського паперу
  • 1 пакет для заморожування (6 л.)

 

Приготування

  1. Викласти кондитерський папір на дно форми – серця, одягнути і закрити бортик. Обрізати зайвий папір.
  2. Облямівка із бісквітів: розтопити глазур відповідно до інструкції. Між тим порубати горіхи і змішати з какао-нібсами (за бажанням). Вмочити бісквіти в глазур цукровим боком до половини. Має залишитися приблизно чверть від усього об’єму глазурі. Дати бісквітам стекти, притрусити їх сумішшю горіхів і какао-нібсів і викласти на папір для випікання, щоб висохли. Потім викласти вздовж бортика близько один до одного цукровим боком назовні і шоколадом вниз.
  3. Корж із бісквітів: у решту глазурі додати вершкове масло, щоб разом вийшло 150 г. Розтопити в каструлі і перемішати. Скласти бісквіти у великий пакет для заморожування і дрібно покришити їх за допомогою качалки. Висипати в миску. Додати суміш з глазурі і масла й перемішати. Суміш викласти у форму, розрівняти, трохи притиснути і поставити в холодильник.
  4. Крем із маскарпоне: розмочити желатин відповідно до інструкції. За допомогою міксера збити у мисці вершки в щільну піну. В окремій мисці за допомогою міксера добре змішати маскарпоне, м’який сир, цукор, ванільний цукор і сіль. Розчинити желатин в гарячому еспресо і додати 4 столові ложки амарето. Вилити желатинову суміш широкою цівкою в масу з маскарпоне. Одразу ж додати 3⁄4 збитих вершків і перемішати, решту відкласти для карамельних крапель. Викласти половину крему з маскарпоне на корж і розрівняти. Змішати в глибокій тарілці холодний еспресо з рештою амарето. Вимочити в цій суміші по черзі бісквіти і викласти на торт. Зверху викласти решту крему і розрівняти. Поставити торт в холодильник мінімум на 8 годин. Обережно зняти бортик. Перекласти торт на блюдо (без паперу).
  5. Карамельні краплі: змішати карамельну масу з швидкорозчинним желатином і рештою збитих вершків. Перекласти у кондитерський пакет і залишити в холодильнику мінімум на 30 хвилин. Перед подачею прикрасити торт карамельними краплями.
  6. Декор (за бажанням): розподілити всі цукрові бусини по поверхні торта. Обв’язати торт стрічкою.

Порада: замість прикрашання торта карамеллю можна притрусити його какао.

Смачного!

Поделиться
Читайте по теме
Читайте также