Гурмани та шеф-кухарі обожнюють цей перець! Цей дикий мадагаскарський перець росте в дощових лісах острова. Місцеві жителі можуть зібрати цього перцю не більше 1,5 кг на рік! По-перше, лози цієї рослини ростуть на висоті близько 20 м, що ускладнює процес збору, а по-друге — зростає його зовсім трохи. Діапазон аромату і смаку дуже широкий: від деревних нот з домішками квіткового аромату до цитрусового, близького до лимонного смаку.
Століттями на Мадагаскарі використовували цю спецію, як приправу до риби та морепродуктів. Сучасні кухарі успішно приправляють перцем біле м'ясо (свинину і ягняти). Але унікальний смак робить цю приправу відповідною для додання пікантного відтінку шоколадних десертів, а також для більш яскравого вираження смаку свіжих ягід: ожини, чорниці, малини, полуниці. . .
Рекомендується помилувати насичений аромат перцю і позбавити його від термічної обробки, додаючи тільки що змолотим в кінці приготування страви.
Класичне поєднання: риба, морепродукти, біле м'ясо.
Несподіване поєднання: шоколадні десерти, свіжі ягоди.