0 (800) 402 204
Графік роботи
Графік роботи колл-центру 0 (800) 402 204
ПН – ПТ
з 09:00 до 19:00
СБ – НД
з 10:00 до 17:00
Статті

5 супів із корінняків

23 квітня 2019

5 супів із корінняків

Корінняки здавна цінували за їхні поживні властивості і довге зберігання. Ріпа, буряк, редька і морква «усе коріння приймай із вдячністю». Сьогодні ж мешканці грядок користуються популярністю у тих, хто стежить за своїм здоров’ям: хоча в них багато поживних властивостей і вітамінів, це низькокалорійні продукти. Спеціально для вас ми зібрали 5 рецептів супів із корінняків. Потіште себе смачними і здоровими першими стравами!

1. Суп з пастернаку і редьки

Вам знадобиться:

  • Пастернак — 200г
  • Кокосове молоко — 50 мл
  • Перець болгарський — 100 г
  • Кінза — 1 гілочка
  • Мус з моркви — 1 ч. л.
  • Редька — кілька кружечків

Для мусу:

  • Морква — 100 г
  • Кокосове молоко — 30 мл
Суп из пастернака и редиса

Як готувати:

  1. Зваріть моркву, потім перемішайте в блендері з кокосовим молоком. Очистіть пастернак і варіть близько 20 хвилин, поки він не стане м’яким. Злийте воду, додайте кокосове молоко і знову збийте блендером.
  2.  Цілий болгарський перець треба запікати протягом 30 хвилин. Очистити від шкірки і насіння, дрібно нашинкувати і додати в суп. Прикрасьте страву порізаною кружечками редькою, мусом з моркви і листочками кінзи. 

2. Крем-суп із селери

Вам знадобиться:

  • Картопля — 450 г
  • Пор — 80 г
  • Сіль — дрібка
  • Цибуля шалот — 75 г
  • Масло вершкове — 15 г
  • Корінь селери — 120 г
  • Олія оливкова — 20 мл
  • Бульйон курячий — 370 мл
  • Вершки — 150 мл
  • Сир буррата — 200 г
Крем-суп из сельдерея

Як готувати:

  1. Почистіть і поріжте картоплю, пор і цибулю шалот. Корінь селери також почистіть і наріжте, обсмажте на оливковій олії. Змішайте з курячим бульйоном і варіть протягом 40 хвилин. Потім додайте вершки і збийте в блендері. Отриману масу процідіть через сито. 
  2. Поріжте сир буррата. Суп налийте в глибоку тарілку і викладіть в центрі сир. Додайте сіль, перець, оливкову олію за смаком.

3. Суп-пюре з пастернака з кедровими горішками

Вам знадобиться:

  • Цибуля — 1 шт.
  • Пор — 1–2 стебла
  • Картопля — 1 шт.
  • Пастернак — 500 г
  • Оливкова олія — 1–2 столові ложки
  • Курячий бульйон — 500 мл
  • Молоко — 500 мл
  • Кедрові горішки — 1 жменя
  • Сіль, перець — за смаком
Крем-суп из сельдерея

Як готувати:

  1. Поріжте і обсмажте цибулю на слабкому вогні, перекладіть в каструлю. Поріжте кубиками пастернак, додайте в каструлю, пару хвилин потушкуйте. Додайте молоко і бульйон, дайте закипіти
  2. Картоплю поріжте кубиками і додайте в суп. Готуйте близько 25 хвилин з відкритою накривкою, періодично помішуючи.
  3. Розтовчіть або збийте суп в пюре, додайте сіль і перець за смаком. Розливши на порції, притрусити кедровими горішками.

4. Суп з кореня петрушки з яблуком і волоським горіхом

Вам знадобиться:

  • Бульйон курячий або овочевий – 500 мл
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Корінь петрушки великий – 1-2 шт. 
  • Селера – 2 стебла
  • Яблуко – 1 шт.
  • Олія – 1 ст. ложка
  • Вино біле – 25 мл
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Тмин – пара гілочок
  • Сіль, перець — за смаком
  • Горіхи волоські – 1 чайна ложка
Крем-суп из сельдерея

Як готувати:

  1. Поріжте і обсмажте цибулю. Почистіть і поріжте корінь петрушки, яблуко, наріжте селеру.
  2. Змішайте цибулю, селеру і корінь петрушки, залийте вином і поставте на вогонь. Коли рідини стане вдвічі менше, додайте бульйон.
  3. Залиште кипіти близько 5 хвилин, потім додайте яблуко. Додайте сіль і спеції.
  4. Варіть, поки овочі не стануть м’якими. Зніміть з вогню і видаліть лавровий лист, тмин і перець.
  5. Розтовчіть чи збийте суп в пюре. Розливши на порції, посипте подрібненими волоськими горіхами.

5. Крем-суп із топінамбура

Вам знадобиться:

  • Топінамбур — 0,5 кг
  • Вершкове масло — 1 столова ложка
  • Оливкова олія — 2 столові ложки
  • Лимон — 0,5 шт.
  • Курячий бульйон — 100 мл
  • Сіль — за смаком
Крем-суп из сельдерея

Як готувати:

  1. Топінамбур почистити і порізати. 
  2. На сковороді розтопіть шматочок вершкового масла, додайте 2 ложки оливкової олії, викладіть топінамбур, додайте сік половинки лимона, посоліть і накрийте накривкою.
  3. Залиште корінняки тушкуватися на слабкому вогні протягом 30–40 хвилин до золотавої шкоринки. Перевірте: якщо ніж легко проходить у м’якуш, значить, готово.
  4. Розтовчіть чи збийте топінамбур в пюре, помістіть в каструлю і додайте гарячий курячий бульйон, трохи підігрійте і подавайте.
Поділитися:
Читайте по темі
Читайте також
Категорії
Закрити
Популярні теги
Закрити