0 (800) 402 204
Графік роботи
Графік роботи колл-центру 0 (800) 402 204
ПН – ПТ
з 09:00 до 19:00
СБ – НД
з 10:00 до 17:00
Статьи

Готуємо гетьманський борщ

19 вересня 2022

Борщ офіційно визнаний українською стравою. У липні цього року організація ЮНЕСКО внесла страву до списку нематеріальної культурної спадщини, що потребує охорони. При цьому ми знаємо, що не існує єдиного рецепта ідеального борщу, а найсмачніший той, що готують у кожній сім'ї. 

Хоча традиції приготування цього кулінарного шедевра на території України відрізняються. Чи їли ви колись волинський борщ з чорносливом? А донецький з рибними консервами? Стільки незвіданого в рецепті лише однієї страви!  

Борщ

ГЕТЬМАНСЬКИЙ БОРЩ 

Певно, ви погодитеся з тим, що найситніший і найароматніший борщ той, що готують із ребер. А от за часів гетьманату до наваристого бульйону додавали ще баклажани з квасолею. У цього рецепта однозначно є всі шанси стати найпопулярнішим і найбільш традиційним варіантом приготування борщу. 

Інгредієнти:

  • 2 л води 
  • 300 г свинячих ребер з м’ясом 
  • 1 середній буряк 
  • 2 середні картоплі 
  • 1 середня цибуля 
  • 1 велика морква 
  • 150 г баклажану 
  • 150 г капусти 
  • 100 г квасолі 
  • 2 ст. л. томатної пасти 
  • 1 ст. л. цукру 
  • 2 лаврових листи 
  • 2 зубчики часнику 
  • 2 ст. л. соняшникової олії 
  • сіль, чорний перець та перець горошком — на смак 

Приготування

Залийте водою 100 г квасолі (якщо у вас не молода) і нехай постоїть так десь годину. Помийте та запечіть 1 буряк у духовці протягом 1,5 години, дайте йому охолонути, очистьте і натріть на тертці GEFU QUINTO або поріжте соломкою. 

Терка GEFU

Посоліть 300 г реберець та відправте у духовку з часником, лавровим листом та перцем горошком на 20 хвилин при 180 градусах. Після чого дайте їм охолонути та розберіть. Далі беремося до заправки. Потріть на терці велику моркву, поріжте дрібно цибулю, а баклажан — кубиками. Протягом 2-3 хвилин обсмажте цибулю і моркву, згодом додайте буряк і баклажан. Протушкуйте на пательні протягом 2 хвилин. Після чого додайте томатну пасту і цукор — залиште на малому вогні ще на 2 хвилини. 

Каструля

Картоплю наріжте кубиками. У велику каструлю Spring FINESSE з водою додайте картоплю та реберця, доведіть до кипіння і варіть 5 хвилин на меншому вогні. Додайте квасолю та нашинковану капусту. Проваріть 15 хвилин. Додайте підготовлену заправку та проваріть ще 5-7 хвилин. Посоліть та поперчіть на свій смак, і в самому кінці додайте пюре з двох зубчиків часнику, скориставшись пресом Joseph Joseph CLEANFORCE

Тарілка

Наш гетьманський борщ готовий! Ще смачніше він виглядає у тарілках Laura Ashley BLUEPRINT.

Поділитися:
Читайте по темі
Читайте також
Категорії
Закрити
Популярні теги
Закрити