Надворі холодно, проте ProMenu не дасть вам замерзнути! Напередодні наближення зими спеціально для вас ми підготували гарячий топ напоїв різних країн, які зігріють вас і піднімуть настрій у цю морозну пору.
1. Шоколаду багато не буває!
Згідно з традиціями Франції, коли стає холодно - саме час грітися гарячим шоколадом. Готувати цей солодкий гарячий напій неймовірно просто.
Для приготування вам знадобиться:
- молоко;
- гіркий шоколад;
- цукор;
- ваніль.
У гаряче молоко додайте гіркий шоколад, помішуйте до повного розчинення. Додайте цукор і ваніль за смаком. Напій можна прикрасити маршмелоу і паличками кориці для аромату. Купіть круасан із солодкою начинкою і ви обов’язково почуватиметеся так, ніби ви у Парижі ;)
2. Йо-хо-хо, і пляшка рому!
О, цей чарівний грог! Цей міцний напій на основі рому прийшов до нас із далекої Англії. Приготований із чорного чаю, білого рому з корицею, з бодяном і лимоном – він точно підніме градус вашого особистого стовпчика термометра. Ну, а щоб смак виявився дійсно незабутнім, подавайте цей пряний напій у склянках Bodum з подвійним дном. І тоді ваш напій буде не тільки п’янити вас своїм приємним смаком, але й зачаровуватиме зовнішнім виглядом.
Рецепт чарівного грога:
- Пляшка рому – 0,75 л.;
- вода – 2 ск.;
- гвоздика – 2 шт.;
- кориця (молота) – 1 дрібка;
- чорний перець – 1 дрібка;
- цукор – 1 ст. л.;
- м’ятний сироп – 20 г.
Воду зі спеціями довести до кипіння, процідити і додати в пляшку рому. Швидко, смачно, зігріває!
3. Пунш
Якщо простий грог для вас надто заїжджений і нудний, то ось вам ще одна ромова бомба уповільненої дії – алкогольний гарячий напій, який прийшов до нас із далекої Індії. Зустрічайте, його величність пунш:
- ром — 750 гр.;
- напівсухе біле вино — 1 л.;
- вода — 0,5 л.;
- цукор — 500 гр.;
- щойно вичавлений сік лимонів – 2 шт.;
- натерта цедра лимонів – 3 шт.
Зваріть сироп на основі води і цукру. Додайте в нього цедру и сік лимона, перемішайте, процідіть, додайте вино і ром. Насолоджуйтесь – готово!
4. Дещо про узвар
Жодне святкування Різдва в Україні не обходиться без цього солодкого напою. Віддаймо данину нашим традиціям і приготуємо цей смачний компот із сухофруктів за простим рецептом. Для приготування знадобиться:
- сушені яблука - 100 г.;
- сушена груша - 100 г.;
- чорнослив - 100 г.;
- родзинки - 50 г.;
- мед - 2 ст/л.;
- вода - 3 л.
Замочіть сухофрукти, налийте в каструлю води. Додайте яблука і груші, варіть на повільному вогні 15 хвилин. Вимкніть вогонь і поставте узвар настоюватися на 2-3 години. Додайте родзинки, чорнослив і варіть іще 15 хвилин. Потім покладіть мед, доведіть до кипіння, приберіть з вогню. Залишилося тільки процідити і можна подавати до столу.
5. Масала
Один із найпопулярніших напоїв в Індії – це чай масала. Готується він на основі молока і традиційних ароматних спецій. Рецепт цього пронизливо пекучого чаю досить простий:
- вода – 2 ск.;
- молоко – 1 ск.;
- чорний чай – 5 ст. л.;
- цукор - за смаком;
- кардамон – 2 шт.;
- чорний перець (горошок) – 2 шт.;
- бодян – 1 шт.;
- гвоздика – 2 шт.;
- насіння фенхеля – ½ ч. л.;
- імбир (тертий) – 1 ч. л.;
- мускатний горіх – 1 дрібка;
- суха троянда – за смаком.
Перемеліть і змішайте спеції. Налийте в каструлю чай, воду і молоко – доведіть до кипіння. Вимкніть вогонь і додайте суміш зі спецій. Процідіть. Вуаля, смачнючий напій готовий! А наші фарфорові чашки Churchill занурять вас у справжню атмосферу святкового англійського чаювання.
6. In vino veritas, глінтвейн – не проходьте повз
Коли на вулиці непогода, підбадьорливий і смачний глінтвейн – ваш вірний помічник у боротьбі з сірими буднями. Цей гарячий пряний напій прийшов до нас із німецькомовних країн. Класичний, приготований на сухому червоному вині з гвоздикою, корицею, медом, мускатним горіхом, лимоном і апельсином – просто чудовий смак! Поекспериментуйте з улюбленою класикою і додайте трохи імбиря, м’яти, лаврового листа, духмяного перцю чи родзинок – і ось перед вами новий ароматний шедевр.
Рецепт смачнючого глінтвейну:
- пляшка червоного сухого вина;
- вода - ¾ ск.;
- цукор - ¾ ск.;
- апельсин – 1 шт.;
- кориця (паличка) - 1 шт.;
- гвоздика – 10 шт.
Киньте в киплячу воду спеції і цукор. Сік і цедру апельсина додайте в каструлю. Варити 30 хвилин до загустіння. Додайте вино і підігрійте до 80 °C, вимкніть, не доводячи до кипіння. Готово!
Надихнулися нашою підбіркою? Тоді гайда грітися! Підігрійте осінь разом з ProMenu, з нами тепліше ;)