0 (800) 402 204
Графік роботи
Графік роботи колл-центру 0 (800) 402 204
ПН – ПТ
з 09:00 до 19:00
СБ – НД
з 10:00 до 17:00
Статті

Як підвищити градус осені, або 6 найкращих осінніх напоїв

03 листопада 2017

Надворі холодно, проте ProMenu не дасть вам замерзнути! Напередодні наближення зими спеціально для вас ми підготували гарячий топ напоїв різних країн, які зігріють вас і піднімуть настрій у цю морозну пору.

1. Шоколаду багато не буває!

Згідно з традиціями Франції, коли стає холодно - саме час грітися гарячим шоколадом. Готувати цей солодкий гарячий  напій неймовірно просто.

Для приготування вам знадобиться:

  • молоко;
  • гіркий шоколад;
  • цукор;
  • ваніль.

У гаряче молоко додайте гіркий шоколад, помішуйте до повного розчинення. Додайте цукор і ваніль за смаком. Напій можна прикрасити маршмелоу і паличками кориці для аромату. Купіть круасан із солодкою начинкою і ви обов’язково почуватиметеся так, ніби ви у Парижі ;)

2. Йо-хо-хо, і пляшка рому!

О, цей чарівний грог! Цей міцний напій на основі рому прийшов до нас із далекої Англії. Приготований із чорного чаю, білого рому з корицею, з бодяном і лимоном – він точно підніме градус вашого особистого стовпчика термометра. Ну, а щоб смак виявився дійсно незабутнім, подавайте цей пряний напій у склянках Bodum з подвійним дном. І тоді ваш напій буде не тільки п’янити вас своїм приємним смаком, але й зачаровуватиме зовнішнім виглядом.

Рецепт чарівного грога:

  • Пляшка рому – 0,75 л.;
  • вода – 2 ск.;
  • гвоздика – 2 шт.;
  • кориця (молота) – 1 дрібка;
  • чорний перець – 1 дрібка;
  • цукор – 1 ст. л.;
  • м’ятний сироп – 20 г.

Воду зі спеціями довести до кипіння, процідити і додати в пляшку рому. Швидко, смачно, зігріває!

3. Пунш

Якщо простий грог для вас надто заїжджений і нудний, то ось вам ще одна ромова бомба уповільненої дії – алкогольний гарячий напій, який прийшов до нас із далекої Індії. Зустрічайте, його величність пунш:

  • ром — 750 гр.;
  • напівсухе біле вино — 1 л.;
  • вода — 0,5 л.;
  • цукор — 500 гр.;
  • щойно вичавлений сік лимонів – 2 шт.;
  • натерта цедра лимонів – 3 шт.

Зваріть сироп на основі води і цукру. Додайте в нього цедру и сік лимона, перемішайте, процідіть, додайте вино і ром. Насолоджуйтесь – готово!

4. Дещо про узвар

Жодне святкування Різдва в Україні не обходиться без цього солодкого напою. Віддаймо данину нашим традиціям і приготуємо цей смачний компот із сухофруктів за простим рецептом. Для приготування знадобиться:

  • сушені яблука - 100 г.;
  • сушена груша - 100 г.;
  • чорнослив - 100 г.;
  • родзинки - 50 г.;
  • мед - 2 ст/л.;
  • вода - 3 л.

Замочіть сухофрукти, налийте в каструлю води. Додайте яблука і груші, варіть на повільному вогні 15 хвилин. Вимкніть вогонь і поставте узвар настоюватися на 2-3 години. Додайте родзинки, чорнослив і варіть іще 15 хвилин. Потім покладіть мед, доведіть до кипіння, приберіть з вогню. Залишилося тільки процідити і можна подавати до столу.

5. Масала

Один із найпопулярніших напоїв в Індії – це чай масала. Готується він на основі молока і традиційних ароматних спецій. Рецепт цього пронизливо пекучого чаю досить простий:

  • вода – 2 ск.;
  • молоко – 1 ск.;
  • чорний чай – 5 ст. л.;
  • цукор - за смаком;
  • кардамон – 2 шт.;
  • чорний перець (горошок) – 2 шт.;
  • бодян – 1 шт.;
  • гвоздика – 2 шт.;
  • насіння фенхеля – ½ ч. л.;
  • імбир (тертий) – 1 ч. л.;
  • мускатний горіх – 1 дрібка;
  • суха троянда – за смаком.

Перемеліть і змішайте спеції. Налийте в каструлю чай, воду і молоко – доведіть до кипіння. Вимкніть вогонь і додайте суміш зі спецій. Процідіть. Вуаля, смачнючий напій готовий! А наші фарфорові чашки Churchill занурять вас у справжню атмосферу святкового англійського чаювання.

6.  In vino veritas, глінтвейн – не проходьте повз

Коли на вулиці непогода, підбадьорливий і смачний глінтвейн – ваш вірний помічник у боротьбі з сірими буднями. Цей гарячий пряний напій прийшов до нас із німецькомовних країн. Класичний, приготований на сухому червоному вині з гвоздикою, корицею, медом, мускатним горіхом, лимоном і апельсином – просто чудовий смак! Поекспериментуйте з улюбленою класикою і додайте трохи імбиря, м’яти, лаврового листа, духмяного перцю чи родзинок – і ось перед вами новий ароматний шедевр.

Рецепт смачнючого глінтвейну:

  • пляшка червоного сухого вина;
  • вода -  ¾ ск.;
  • цукор - ¾ ск.;
  • апельсин – 1 шт.;
  • кориця (паличка) - 1 шт.;
  • гвоздика – 10 шт.

Киньте в киплячу воду спеції і цукор. Сік і цедру апельсина додайте в каструлю. Варити 30 хвилин до загустіння. Додайте вино і підігрійте до 80 °C, вимкніть, не доводячи до кипіння. Готово! 

Надихнулися нашою підбіркою? Тоді гайда грітися! Підігрійте осінь разом з ProMenu, з нами тепліше ;)

Поділитися:
Читайте по темі
Читайте також
Категорії
Закрити
Популярні теги
Закрити