0 (800) 402 204
Графік роботи
Графік роботи колл-центру 0 (800) 402 204
ПН – ПТ
з 09:00 до 19:00
СБ – НД
з 10:00 до 17:00
Статті

Кухонні органайзери: вартові порядку і чистоти

21 квітня 2017

Як організувати порядок на кухні? На перший погляд все досить просто: акуратно розкладаємо кухонне приладдя – і справу зроблено. Однак порядок тримається недовго – на кухню повертається хаос, і знову треба прибирати... Знайомо?

Органайзери для миючих засобів і приладдя
Органайзери для посуду
Органайзери для кухонних предметів і столового приладдя

Досвідчені господині знають: для порядку в домі потрібна система. Три простих правила допоможуть створити просту і зрозумілу систему «колообігу» речей в побуті:

  • Часто використовувані предмети мають бути під рукою.
  • Зайві предмети прибираємо або взагалі викидаємо.
  • У кожного предмета має бути місце, на яке його слід повертати одразу після використання.

Виконуючи ці три прості поради, ми наведемо і збережемо порядок. І допоможуть нам в цьому органайзери для кухні.

Органайзер – це блок чи модуль, призначений для впорядкованого зберігання якогось виду приладдя. Він дозволяє чітко визначити місце, куди має повернутися предмет після використання. Крім цього, ми не будемо витрачати час на пошук, коли предмет знову знадобиться.

Ми розглянемо кухонні органайзери для миючих засобів і приладдя, а також для посуду, столового приладдя і аксесуарів.

Органайзери для миючих засобів і приладдя

Мийка – «гаряча точка» на кухні. Як тільки в цій області з’являється безлад, хаос починає повільно розповзатися по всім робочим поверхням. Тому важливо не тільки одразу ж мити брудний посуд, але й тримати в порядку миючі засоби і приладдя. 

Перед тим як взятися обирати органайзер, зверніть увагу на місце, де він буде розміщений. Оцініть, чи досить там вільного простору, щоб розмістити органайзер для мийки на поверхні, чи зручніше буде його повісити.

Крім зберігання миючих засобів, різноманітних губок і щіток, органайзер може виконувати ще одну важливу функцію – тримача каблучок і браслетів під час миття посуду. Так прикраси не заважатимуть і не псуватимуться від тертя, після закінчення ви точно знатимете, де вони, і обійдетеся без «обшуку» кухні. 

На що слід звернути увагу під час вибору органайзера для миючих засобів:

  • місце для флакону або дозатор для миючого засобу;
  • місце для губки/мийки/щітки;
  • кріплення для підвішування;
  • фіксатор для прикрас.

Органайзери для посуду

Найчастіше біля мийки є спеціальне місце, куди можна складати мокрий посуд. Однак якщо предметів забагато, є ризик створити нестійку конструкцію з тарілок і келихів. 

Як правило органайзери для посуду служать «перевальним пунктом» після миття. Це швидше зручний ґаджет, а не постійне місце зберігання. Чистий і сухий посуд найліпше тримати в кухонній шафі. 

В якості сушарки для посуду підійде місткий органайзер. Оберіть стаціонарну підставку для сушарки посуду чи сушарку-конструктор, де можна налаштувати відділення залежно від потреб сім’ї. Мокрий і слизький посуд буде надійно зафіксований, а вода стече через спеціальний злив назад в мийку.

Якщо ви не часто миєте посуд руками і біля мийки взагалі не передбачене місце для сушарки, то вам підійде силіконовий мат чи невеликий органайзер з підднищем для збору рідини. На нього ви зможете складати крихкі келихи чи дорогі тарілки, які вимагають ручного догляду.  

Після використання підставку для посуду можна прибрати в кухонну шафку. Складаний органайзер займе мінімум місця. Таким чином візуально біля мийки завжди буде порядок. 

На що слід звернути увагу під час вибору органайзера для посуду:

  • габарити в складеному вигляді;
  • відділення для столового приладдя;
  • злив для води;
  • підднище для збору рідини.

Органайзер для кухонних предметів і столового приладдя

Для зберігання дрібних предметів, таких як столове приладдя і кухонні аксесуари, ідеально підходять висувні ящики. Однак якщо предмети не розсортовані, в процесі пошуку необхідної речі можна перевернути догори дриґом увесь ящик. Утворюється справжнє звалище.

Органайзери для кухонних ящиків допоможуть впорядкувати простір. Під час вибору зверніть увагу на розміри. Найкраще підійде органайзер с висувними відділеннями. Розсунувши його до необхідного розміру, ви максимально задієте місце в ящику. 

Реалістично оцінюйте місткість органайзера. Якщо він буде переповнений, то предмети не будуть «під рукою», і хаос повернеться. Місце на кухні дозволяє– задіюйте кілька ящиків і зберігайте в окремих органайзерах столове і кухонне приладдя. 

Якщо на кухні немає підходящого ящика, столове і кухонне приладдя можна зберігати у вертикальному органайзері. У підставку для кухонного приладдя можна складати його одразу після миття, використовуючи органайзер як сушарку.

На що слід звернути увагу під час вибору органайзера:

  • висувні відділення (органайзери для кухонних ящиків);
  • контейнер для збору рідини.

 

Поділитися:
Читайте по темі
Читайте також
Категорії
Закрити
Популярні теги
Закрити