0 (800) 402 204
Графік роботи
Графік роботи колл-центру 0 (800) 402 204
ПН – ПТ
з 09:00 до 19:00
СБ – НД
з 10:00 до 17:00
Статті

Малинова ніжність від Kaiser

15 листопада 2017

Малиново-йогуртовий торт з хрумким мигдальним коржем і вафельними сердечками

Інгредієнти

Хрусткий мигдальний корж:

  • 330 г пшеничного борошна;
  • 60 г мигдальної стружки;
  • 200 г холодного вершкового масла;
  • 130 г цукру;
  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • 1 дрібка солі.

Малиново-йогуртовий крем:

  • 20 листочків желатину;
  • 1 кг малини (свіжої чи розмороженої);
  • 600 г йогурту  3,5 %;
  • 7 столових ложок лимонного соку;
  • 275 г цукру;
  • 1 дрібка солі;
  • 2 пакетика ванільного цукру;
  • 1 л вершків;
  • 40 г мигдальної стружки.

Вафельні сердечка для декору (за бажанням):

  • 100 г маргарину кімнатної температури (чи вершкового масла);
  • 75 г цукру;
  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • 1 дрібка солі;
  • 2 яйця;
  • 150 г пшеничного борошна;
  • 50 г молотого мигдалю;
  • 1 чайна ложка порошку для випічки;
  • 80 мл молока;
  • 60 г цукрової пудри;
  • 2–3 чайні ложки лимонного соку.

Додатковий декор (за бажанням):

  • 6 тістечок макарон;
  • 1 столова ложка карамельного соусу;
  • 2,20–2,50 м декоративної стрічки.

Форма:

Додатково:

  • 1 лист кондитерського паперу;
  • 4 дерев’яні шпажки;
  • 1 вафельниця;
  • жир для вафельниці (наприклад, розтоплене масло чи олія).

Приготування

1. Розігріти духовку до 190 °C (якщо є обдув до 170 °C). На дно форми KAISER викласти кондитерський папір, встановити і заклацнути бортик.

2. Хрусткий мигдальний корж: змішати борошно, мигдальну стружку, нарізане кубиками вершкове масло, цукор, ванільний цукор і сіль до утворення дрібних крихт. Це можна зробити руками або за допомогою міксера з насадкою – гаком. Розподілити крихти по денцю підготованої форми і трохи присмажити, щоб крихти склеїлися. Випікати корж 15–20 хвилин. Вийняти з духовки і охолоджувати на решітці мінімум 30 хвилин. Зняти і вимити бортик. З-під коржа прибрати папір. Корж можна перекласти на підходяще блюдо або залишити на денці від форми. Знову поставити бортик.

3. Малиново-йогуртовий крем: відповідно до інструкції замочити желатин. За допомогою міксера подрібнити малину, потім протерти її через велике сито. Вінчиком KAISER Perfect старанно змішати малинове пюре, йогурт, лимонний сік, цукор, сіль і ванільний цукор. У каструлі розігріти желатин відповідно до інструкції на упаковці (не кип’ятити!). Зняти каструлю з вогню. Вирівняти температуру у сумішах, для цього змішати 6 столових ложок малинової маси з желатином. Швидко, широкою цівкою перелити желатин в решту малинової маси. Поставити в холод, щоб маса загустіла до такого стану, коли на ній залишаються сліди від ложки. На це потрібно 5-10 хвилин. За цей час міксером збити вершки до густого стану. Відкласти 2 столові ложки (с гіркою) для декору. Решту вершків викласти за допомогою лопатки KAISER Perfect в малинову масу, одразу ж розподілити по коржу и розрівняти. Зверху присипати мигдальними крихтами. Поставити торт на холод мінімум на 3 години. Акуратно зняти бортик.

4. Вафельні сердечка для декору (за бажанням): міксером змішати маргарин, цукор, ванільний цукор і сіль. Збивати 5 хвилин на високій швидкості до стану білого крему. По одному додати яйця і збивати ще приблизно  ½ хвилин на найвищій швидкості. Змішати борошно, молотий мигдаль і порошок для випічки. Розділити на 2 порції і по черзі змішати з молоком. Збивати на середній швидкості. Вафельницю змастити жиром і розігріти. Випекти 4 вафельки. Кожну випікати приблизно 4 – 5 хвилин. Вафельки охолодити і розділити на окремі сердечка. Вафельні «льодяники»: в цукрову пудру поступово додавати лимонний сік, поки не утвориться густа, дуже в’язка маса. Відібрати 8 вафельок, кожну з них змастити 1 чайною ложкою цукрової маси і склеїти в 4 «льодяники», при цьому в серединку вставляти шпажки. Як тільки «льодяники» застигнуть, залишки маси ще раз добре перемішати і змастити «льодяники» так, щоб маса з них стікала. Добре підсушити «льодяники». Окремі сердечка наклеїти за допомогою решти вершків по краю торта перед його подачею. У торт вставити вафельні «льодяники».

5. Додатковий декор (за бажанням): розділити на половинки малинові тістечка макарон і наклеїти по краю торта між сердечками. Вафельні «льодяники» вмочити в карамельний соус. Обв’язати торт декоративною стрічкою.

Час приготування

Тривалість роботи: 50 хвилин для торта, 45 хвилин для вафельних сердечок и 5 хвилин для декорування.

Загальний час: 65–70 хвилин для торта, 45 хвилин для вафельних сердечок, 5 хвилин для додаткового декорування, 30 хвилин для охолодження після випікання, 3 години після приготування торта.

Харчова цінність

Одна порція 175 г: енергетична цінність 1912 кДж (457 ккал); 6,6 г білків; 46,2 г вуглеводів; 27,1 г жирів; 2,4 г волокон; 75 мг холестерину.

Поділитися:
Читайте по темі
Читайте також
Категорії
Закрити
Популярні теги
Закрити