0 (800) 402 204
Графік роботи
Графік роботи колл-центру 0 (800) 402 204
ПН – ПТ
з 09:00 до 19:00
СБ – НД
з 10:00 до 17:00
Новости

Новорічні рецепти від Сергія Калініна

27 березня 2017

У минулі вихідні в шеф-магазині ProMenu відбувся незвичайний майстер-клас, в рамках якого талановитий повар, ексцентричний шоумен і кулінарний експерт Сергій Калінін поділився авторськими новорічними рецептами. Гостей заходу пригощали ніжним паштетом з курячої печінки з портвейном, а на десерт готували і дегустували особливий банановий хліб з легким лимонно-йогуртовим кремом і яскравий домашній лимонад.

З усіма, хто не зміг відвідати майстер-клас в ProMenu, із задоволенням ділимося оригінальними рецептами Сергія Калініна. Поекспериментуйте на своїй кухні, здивуйте гостей незвичайними новорічними стравами і закусками!

Паштет з курячої печінки з портвейном

 Корисна порада від Сергія Калініна

  • для того, щоб паштет довше зберігався, зверху його слід залити вершковим маслом;
  • печінка добре утримує аромати, тому паштет можна трохи ароматизувати, наприклад, додати трохи алкоголю.

Вам знадобиться:

  • 100 г бекону
  • 200 г цибулі
  • 50 г зеленої цибулі
  • 150 мл червоного сухого портвейну
  • 2 ст.л. коньяку
  • 500 г курячої печінки
  • 200 мл яєць
  • 15 г солі
  • ¼ ч.л. чорного перцю
  • ¼ ч.л. меленого мускатного горіха
  • 200 г розтопленого вершкового масла + 50 г на заливку 
  1. Духовку розігріти до 140°C , поставити деко з водою і нагріти його до 70°C (бажано використовувати термометр).
  2. Дрібно нашинкувати бекон, обсмажити на ньому зелену цибулю до м’якості и прозорості.
  3. Додати портвейн, коньяк и дати прокипіти 1 хвилину.
  4. Зняти з вогню і дати охолонути 10 хвилин.
  5. В блендер викласти отриманий соус, печінку, яйця, сіль і спеції. Збити до кремоподібного стану.
  6. Розтопити 200 г вершкового масла.
  7. У збиту суміш поступово додавати розтоплене масло.
  8. Процідити суміш через сито і розлити в підготовані ємності для паштету Emile Henry.
  9. Варити на водяній бані 1,5 години або поки внутрішня температура паштету не досягне 68°C.
  10. Зняти паштет з водяної бані, дати охолонути і залити зверху залишками розтопленого вершкового масла.

Банановий хліб з ніжним лимонно-йогуртовим кремом

 Корисна порада від Сергія Калініна

  • у випічці нічого не можна міряти об’ємом – тільки на вагу, використовуючи мірну чашу;
  • в банановий хліб важливо додати трохи цукру, хоча банани й самі солодкі. Цукор потрібен для того, щоб вийшло правильне тісто: цукор його «склеює», робить тісто ніжнішим.

Для тіста вам знадобиться:

  • 250 г почищених спілих бананів
  • 220 г цукру
  • 220 г борошна
  • 70 г розтопленого вершкового масла
  • 2 яйця
  • 1 ч.л. ванільного цукру
  • 1 ч.л. солі
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 1 ч.л. молотої кориці
  • 1 ст.л. натурального йогурту
  1. Розігріти духовку до 180°C
  2. Змастити маслом форму для випікання.
  3. Розім’яти банани міксером або натерти на тертці.
  4. Збити цукор з яйцями, поки не посвітлішають. Додати охолоджене розтоплене масло, ванільний екстракт, старанно перемішати.
  5. В ємності для змішування змішати борошно, розпушувач, корицю, сіль. Додати до бананової суміші.
  6. Додати йогурт і делікатно перемішати.
  7. Форму злегка змастити олією, притрусити борошном, зайве борошно струсити.
  8. Перелити тісто в форму і випікати 50-55 хвилин, поки верх не почне рум’янитися. Для перевірки готовності вставте шпажку в центр випічки – вона має бути трохи вологою.
  9. Охолодити хліб 10 хвилин, вийняти з форми на решітку і дати повністю охолонути.

 Чудовий банановий хліб готовий. Подавати його можна з йогуртовим кремом або змащеним вершковим маслом и притрушеним корицею.

Крем з йогурта з лимонним ароматом

 

Вам знадобиться:

  • 250 г грецького йогурту
  • 50 г цукру
  • 80 мл вершків (33%)
  • 1 ст.л. лимонної цедри
  • 1 ч.л. лимонного лікеру або лімончелло
  1. Довести вершки з цедрою до кипіння.
  2. Зняти з вогню і дати настоятися 1 годину. Цедру видалити.
  3. Збити міксером цукор з грецьким йогуртом.
  4. Додавати вершки до появи м’яких піків.
  5. Акуратно прикрасити отриманим кремом банановий хліб з використанням кондитерського мішка.

Домашній лимонад

 

Вам знадобиться:

  • 1 л мінеральної води з газом
  • 1/2 склянки цукру
  • 25 г свіжого естрагону (тархуну)
  • 1 лимон
  • 1 лайм
  • 1 апельсин
  • вода
  1. Приготувати цукровий сироп: розчинити цукор у рівній кількості води. Нагріти до повного розчинення і прокип’ятити протягом 1 хвилини. Охолодити.
  2. Тархун нарізати, залити 1/2 склянки води, розім’яти і старанно витиснути через сито. Тархун вилучити.
  3. Цитруси нарізати колами, трошки пом’яти ложкою, щоб плоди не втратили форму, додати сироп і залити мінеральною водою.
  4. Подавати охолодженим. Лимонад буде виглядати дуже виграшно на столі в стильному прозорому глечику.

Поділитися:
Читайте по темі
Читайте також
Категорії
Закрити
Популярні теги
Закрити