0 (800) 402 204
Графік роботи
Графік роботи колл-центру 0 (800) 402 204
ПН – ПТ
з 09:00 до 19:00
СБ – НД
з 10:00 до 17:00
Статті

Поговорімо про фільтр каву

20 травня 2024

Чашечка запашної кави та гарячий тост, сендвіч чи смачненький десерт — один з найпопулярніших сніданків майже в усьому світі. Кава приємно бадьорить і має незліченну кількість різновидів, тож кожний може з легкістю підібрати для себе свій ідеальний смак. Вже звичні еспресо, капучино, американо, лате чи якийсь авторський напій — вибір лише за вами, але зараз все частіше у меню кав’ярень з-поміж класичних позицій можна зустріти ще й фільтр каву. Тож в чому її особливість та секрет шаленої популярності? Зараз розкажемо!

Фільтр кава

Секрети фільтр кави

Головний секрет популярності фільтр кави криється у доступності приготування. Навіть абсолютні новачки у світі кавових ентузіастів з легкістю зможуть опанувати цей метод та заварити власний ароматний напій прямо в домашніх умовах за допомогою пуроверів, аеропресів, воронок чи крапельних кавоварок.

Принцип приготування полягає в тому, що гаряча вода, крапля за краплею, проходить крізь мелену каву у спеціальному паперовому фільтрі. Завдяки такій повільній екстракції, готовий напій буде мати рівномірний та насичений смак, оксамитову текстуру та ніжний аромат. На відміну від американо, в рецепті якого до готового еспресо додають воду, фільтр кава буде не такою водянистою та маслянистою, бо всі масляні частки залишатимуться у паперовому фільтрі.

Фільтр кава

Від зерна до чашки

Процес приготування будь-якої кави починається з вибору зерен та їхнього перемелювання, адже від цього залежить якість екстракції та насиченість смакового профілю готового напою. Наприклад, тонкий помел, який ще часто називають «‎мока», призначений для приготування кави в гейзерній кавоварці, а грубий помел — для фільтр кави.

Кавомолка Wilfa

Найкраще за все з перемелюванням зерен для фільтр кави впораються електричні кавомолки Wilfa. Вони ідеально підійдуть як для досвідчених гурманів, так і для новачків, які тільки відкривають для себе світ кави. Високоякісні леза (пласкі та конічні, залежно від моделі), висока потужність та гнучкі налаштування ступенів помелу гарантують незабутній досвід від смакування кави.

Крапельні кавоварки Wilfa

Приготувати фільтр каву вдома можна багатьма способами: від дріп пакетів та пуроверів до крапельних кавоварок. Останні, звичайно, будуть набагато зручнішими. Тож хочемо звернути вашу увагу на моделі Wilfa, які ідеально підійдуть для приготування смачної фільтр кави в домашніх умовах. Розроблені у співпраці з відомим чемпіоном-бариста Тімом Вендельбо та схвалені Європейським центром варіння кави, ці кавоварки стали справжньою візитівкою бренду.

З кавоварками Wilfa можна готувати до 10 чашок смачної фільтр кави одночасно. Спеціальна двошарова конструкція фільтра дозволяє підтримувати стабільну температуру під час заварювання, що забезпечує ідеальну екстракцію зерен. За допомогою гнучких налаштувань можна регулювати подачу води у фільтр, а спеціальна функція «крапля-стоп» збереже робочу поверхню в ідеальній чистоті.

Крапельна кавоварка Wilfa

Фільтр кава виправдано має таку шалену популярність через свою доступність, легкість приготування та винятковий смаковий профіль. Спробуйте самі та переконайтеся, що готувати смачну каву ще ніколи не було настільки легко, особливо з крапельними кавоварками Wilfa.

Поділитися:
Читайте по темі
Читайте також
Категорії
Закрити
Популярні теги
Закрити