Чизкейк KAISER
Інгредієнти
Корж:
- 12 штук печива з какао;
- 80г розтопленого вершкового масла;
- 1,5 столові ложки цукру.
Крем:
- 8-9 листків желатину;
- 600 г м’якого сиру;
- 300 г маскарпоне;
- 100 мл збитих вершків;
- 180 г цукрової пудри;
- 2 пакетика ванільного цукру;
- сік 1 лимона;
- 500 г лохини.
Форма:
- кругла, діаметр 20 см зі зйомним бортиком.
Приготування
1. Покришити шоколадне печиво, розтопити вершкове масло. Змішати масло з печивом і додати цукор. Викласти в форму і притиснути ложкою. Поставити корж в холодильник.
2. Замочити желатин. Найкраще в 3 різних ємностях, по 3 листка в кожній.
3. Збити вершки і поставити в холодильник.
4. Змішати за допомогою вінчика до стану однорідної маси м’який сир, маскарпоне, цукрову пудру, ванільний цукор і сік лимона.
5. Частину ягід залишити для декору. Решту ягід перетворити на пюре.
6. Поставити на корж зйомний бортик форми. Сиркову масу розділити на три частини. У дві частини з трьох додати ягідне пюре, регулюючи його кількість так, щоб одна частина була темніша, а інша світліша.
7. Першу порцію (найтемнішу) залишити для роботи, інші дві порції поставити в холодильник. Розтопити 1 порцію желатину і змішати з найтемнішою порцією сиркової маси. Додати 1/3 вершків з холодильника і ще раз перемішати. Відміряти приблизно 0,5 л маси і вилити на корж. Поставити в холодильник мінімум на 2 години.
8. Повторити попередній етап з другою порцією сиркової маси. Вилити її на першу порцію і знову поставити в холодильник на 2 години. Повторити те саме з третьою частиною сиркової маси. Торт поставити в холодильник на ніч або мінімум на 4 години.
9. Акуратно зняти бортик з торта і перекласти торт на блюдо. Прикрасити шоколадною глазур’ю, цілими ягодами ожини і їстівними квіточками.