Осінь дарує багато свіжих сезонних вітамінів, ось тільки правильно харчуватися ми не завжди пам’ятаємо і встигаємо. Пропонуємо вам починати день з приємного ритуалу — щойно вичавлених соків і смузі. А допоможуть у приготуванні майстри своєї справи — соковижималки Novis. До речі, на них зараз діє знижка.
Зовсім не обов’язково щодня пити одне й те саме! Спробуйте ці смачні і незвичайні рецепти:
Морквяно-апельсиновий смузі з імбирем

Вам знадобиться:
- морква — 2 шт.
- апельсин — 1шт.
- вода — 100 мл. (приблизно пів склянки)
- імбир — 1 шматочок 2 см (приблизно 2 г.)
Як готувати:
- Вичавіть сік з апельсина і моркви, додайте воду.
- На дрібній тертці натріть імбир і вичавіть сік — має вийти приблизно 2 чайні ложки. Змішайте інгредієнти, і можна пити.
Зелений сік з петрушкою і лаймом

Вам знадобиться:
- огірок — 2 шт. (середніх)
- 1 велике яблуко — 1 шт. (велике)
- петрушка — 1 пучок
- кріп — 0,5 пучка
- лайм — 0,5 шт.
Як готувати:
- Відправте всі інгредієнти в соковижималку і одразу пийте, насолоджуючись зеленими вітамінами.
Рецепт можна видозмінювати, додаючи імбир, селеру, базилік, кінзу чи шпинат. Замість яблука можна спробувати грушу чи моркву.
Манго, батат, гарбуз і маракуя

Вам знадобиться:
- манго — 0,5 шт.
- банан — 0,5 шт.
- яблука солодкі — 2,5 шт.
- маракуя — 0,5 шт.
- апельсин — 0,5 шт.
- м’якуш гарбуза — 2 столові ложки
- батат — 2 столові ложки
Як готувати:
- Почистіть манго, наріжте, опустіть в блендер. Додайте банан.
- Розріжте яблука і вичавіть сік в соковижималці.
- Вичавіть сік з маракуї в блендер через сито, щоб відділити насіння.
- Додайте в блендер яблучний сік і половинку апельсина.
- Додайте гарбуз і збийте до однорідної маси.
У теплу пору року можна додати лід.
Ожина і лохина

Вам знадобиться:
- яблука — 2,5 шт.
- ожина — 1 жменя
- лохина — 1 жменя
- банан — 0,5 шт.
- апельсин — 0,5 шт.
Як готувати:
- Розріжте яблука, вичавіть сік у соковижималці і вилийте в блендер.
- Додайте сік апельсина.
- Змішайте з ягодами і бананом, збивайте до однорідної маси.
Слива і чорниця

Вам знадобиться:
- сливи — 2 шт.
- чорниця — 400 г.
- імбир — 1 шматочок 2 см (приблизно 2 г.)
- листя салату — 1 жменя
Як готувати:
- Старанно промийте всі інгредієнти.
- Видаліть кісточки зі слив.
- Додайте компоненти по черзі у соковижималку.
Селера і буряк

Вам знадобиться:
- буряк — 1 шт. (середній)
- селера — 3-4 стебла
- морква — 1 шт.
- яблуко — 2 шт.
- імбир — 1 шматочок 2 см (приблизно 2 г.)
Як готувати:
- Додайте компоненти по черзі в соковижималку. Гичку з молодого буряка також сміливо додавайте в наш рецепт — у ній дуже багато вітамінів і мінералів.