0 (800) 402 204
Графік роботи
Графік роботи колл-центру 0 (800) 402 204
ПН – ПТ
з 09:00 до 19:00
СБ – НД
з 10:00 до 17:00
Статті

До свята — ароматний штрудель з яблуками

19 серпня 2022

Українська культура багата на традиції, особливо якщо мова йде про святкування. Вже не перший десяток років 19 серпня люди відзначають церковне свято Преображення Господнє, яке у народі називають Великим Спасом. Цей день вважається святом врожаю, а тому зазвичай у церкві освячували дари природи: груші, яблука, сливи, обов'язково мед, який пасічники от-от зібрали, а також польові квіти. Після церкви родина сідала за стіл і перш за все їли яблука та мед. 

Рецепт штруделя

Нині українці підтримують традицію і намагаються створити вдома святкову атмосферу запашною випічкою. А тому пропонуємо приготувати віденський штрудель з яблуками і сухарями! 

У чому особливість саме віденського штруделя, спитаєте ви. А ми відповімо так: крихке тісто, ромові родзинки, ароматна кориця. Звучить апетитно! Готується штрудель швидко — лише 40 хвилин і незабутній десерт для свята буде готовий. Рецепт Євгена Клопотенка, який він привіз прямо з Відня. Отже, почнемо! 

Штрудель

Інгредієнти для тіста: 

  • 250 г борошна 
  • 3 г солі 
  • 1 яйце 
  • 100 мл теплої води 
  • 20 мл соняшникової олії 

Інгредієнти для начинки: 

  • 400 г яблук 
  • 50 г цукру 
  • сік чверті лимона 
  • 50 г вершкового масла 
  • 100 г панірувальних сухарів 
  • 50 г родзинок 
  • 2 мл ромової есенції 
  • 2 дрібки меленої кориці 

Ваги та миска Brabantia

Приготування. 

Спершу беремося за тісто. Змішайте в мисці Brabantia TASTY+ всі інгредієнти, замісіть м'яке липке тісто. Сформуйте його в кулю, змастіть соняшниковою олією і залиште на 20-30 хв "відпочити". Потім розкачайте тісто у формі прямокутника так, щоб воно було максимально тоненьким. Робіть це на силіконовому килимку Imperia FoglioChef, щоб тісто не прилипало, але не забувайте використовувати борошно. 

Килимок та качалка

Наступний крок — начинка. На сковорідці Spring VULCANO INTENSE PRO розтопіть вершкове масло і обсмажте у ньому панірувальні сухарі протягом 5 хвилин, постійно помішуючи. 

У мисці змішайте цукор і корицю. Додайте туди обсмажені сухарі, яблука, порізані невеликими кубиками, родзинки, ромову есенцію і лимонний сік. І починайте розігрівати духовку до 190 градусів. 

Сковорода Spring

Тим часом на край розтягнутого тіста викладіть начинку і акуратно згорніть штрудель. Змастіть деко і сам штрудель розтопленим вершковим маслом. Випікайте до золотистого кольору, а після випікання ще раз змастіть штрудель маслом. Подавайте на елегантних розписаних тарілках Laura Ashley.

Тарілки для сервірування Laura Ashley

От і готово! Віденський штрудель на святковому українському столі — як вам такий мікс? Нам СМАКУЄ!

Поділитися:
Читайте по темі
Читайте також
Категорії
Закрити
Популярні теги
Закрити