Українська культура багата на традиції, особливо якщо мова йде про святкування. Вже не перший десяток років 19 серпня люди відзначають церковне свято Преображення Господнє, яке у народі називають Великим Спасом. Цей день вважається святом врожаю, а тому зазвичай у церкві освячували дари природи: груші, яблука, сливи, обов'язково мед, який пасічники от-от зібрали, а також польові квіти. Після церкви родина сідала за стіл і перш за все їли яблука та мед.
Нині українці підтримують традицію і намагаються створити вдома святкову атмосферу запашною випічкою. А тому пропонуємо приготувати віденський штрудель з яблуками і сухарями!
У чому особливість саме віденського штруделя, спитаєте ви. А ми відповімо так: крихке тісто, ромові родзинки, ароматна кориця. Звучить апетитно! Готується штрудель швидко — лише 40 хвилин і незабутній десерт для свята буде готовий. Рецепт Євгена Клопотенка, який він привіз прямо з Відня. Отже, почнемо!
Інгредієнти для тіста:
- 250 г борошна
- 3 г солі
- 1 яйце
- 100 мл теплої води
- 20 мл соняшникової олії
Інгредієнти для начинки:
- 400 г яблук
- 50 г цукру
- сік чверті лимона
- 50 г вершкового масла
- 100 г панірувальних сухарів
- 50 г родзинок
- 2 мл ромової есенції
- 2 дрібки меленої кориці
Приготування.
Спершу беремося за тісто. Змішайте в мисці Brabantia TASTY+ всі інгредієнти, замісіть м'яке липке тісто. Сформуйте його в кулю, змастіть соняшниковою олією і залиште на 20-30 хв "відпочити". Потім розкачайте тісто у формі прямокутника так, щоб воно було максимально тоненьким. Робіть це на силіконовому килимку Imperia FoglioChef, щоб тісто не прилипало, але не забувайте використовувати борошно.
Наступний крок — начинка. На сковорідці Spring VULCANO INTENSE PRO розтопіть вершкове масло і обсмажте у ньому панірувальні сухарі протягом 5 хвилин, постійно помішуючи.
У мисці змішайте цукор і корицю. Додайте туди обсмажені сухарі, яблука, порізані невеликими кубиками, родзинки, ромову есенцію і лимонний сік. І починайте розігрівати духовку до 190 градусів.
Тим часом на край розтягнутого тіста викладіть начинку і акуратно згорніть штрудель. Змастіть деко і сам штрудель розтопленим вершковим маслом. Випікайте до золотистого кольору, а після випікання ще раз змастіть штрудель маслом. Подавайте на елегантних розписаних тарілках Laura Ashley.
От і готово! Віденський штрудель на святковому українському столі — як вам такий мікс? Нам СМАКУЄ!