0 (800) 402 204
Графік роботи
Графік роботи колл-центру 0 (800) 402 204
ПН – ПТ
з 09:00 до 19:00
СБ – НД
з 10:00 до 17:00
Статті

Два рецепти для смачної Масниці

08 лютого 2018

Ось уже з 12 лютого починається масничний тиждень – час веселих млинцевих застіль. Саме час продумати до дрібниць своє святкове меню. Ну, а ми підготували спеціально для вас кілька чарівно-смачних варіантів страв, з ProMenu Масниця стане ще смачнішою!

Млинці Креп Сюзет.

Інгредієнти:

  • молоко – 600 мл.;
  • борошно – 200 г.;
  • цукор – 100 г.;
  • вершкове масло – 120 г.;
  • яйця – 3 шт.;
  • лікер – 50 мл.;
  • апельсини – 2 шт.;
  • ванілін;
  • сіль.

Спосіб приготування:

Замісіть рідке тісто для млинців. Потім збиваємо яйця зі столовою ложкою цукру, дрібкою ваніліну і солі. Розтоплюємо столову ложку вершкового масла, наливаємо молоко і засипаємо борошном. Далі замішуємо отримане тісто.

Додаємо чайну ложку апельсинової цедри і випікаємо млинчики на змащеній маслом сковороді.

Для соусу на розпеченій сковороді плавимо цукор. Потім додаємо вершкове масло, цедру апельсина і апельсиновий сік. Варимо на повільному вогні близько трьох хвилин для повного загустіння.

У гарячу карамель по черзі вмочаємо всі млинці, складаємо їх на блюдо і поливаємо зверху апельсиновим лікером.

Смачного!

Кулеб’яка з рибою

Інгредієнти:

  • Тісто дріжджове - 600 г.;
  • Олія кукурудзяна - 40 г.;
  • Яйця - 5 шт.;
  • Сьомга - 500 г.;
  • Борошно пшеничне - 20 г.
  • Інгредієнти для фаршу:
  • Сьомга - 750 г.;
  • Цибуля - 150 г.;
  • Олія кукурудзяна - 75 г.;
  • Масло вершкове - 50 г.;
  • Сіль - 5 г.;
  • Перець чорний мелений - 1г.

Інгредієнти для тіста:

  • Сметана - 55 г.;
  • Молоко - 100 г.;
  • Дріжджі сухі - 4 г.;
  • Масло вершкове - 20 г.;
  • Олія кукурудзяна - 20 г.;
  • Яйце - 1 шт.;
  • Цукор - 25 г.;
  • Сіль - 1.5 г.;
  • Борошно пшеничне - 250 г.

Спосіб приготування.

Для початку готуємо фарш із сьомги.

Для цього нам треба приварити сьомгу на парі до готовності, а потім охолодити і розібрати на шматочки, видаляючи кістки. Обсмажуємо цибулю до золотистого кольору і перемішуємо рибу з цибулею, спеціями і олією.

Для приготування дріжджового тіста нам знадобиться для початку підігріти молоко до 30°. Додати в нього сметану, вершкове масло і олію, яйце, дріжджі, цукор, сіль. Пізніше додаємо борошно і замішуємо тісто, яке залишаємо підходити на 1,5 години.

Розкачуємо тісто у вигляді овалу і викладаємо фарш. Зверху накриваємо ще одним шаром тіста. Вирізаємо форму риби з тіста, змащуємо яйцем і відправляємо в духовку на 40 хвилин при температурі 150°С.

Готово! Смачного!

Надихнулися нашими смачними рецептами? Тоді навіщо чекати на Масницю? Потіште себе і рідних чим-небудь смачненьким прямо зараз – чудова ідея! Одягаємо фартухи і вперед на підкорення кулінарних вершин!

Поділитися:
Читайте по темі
Читайте також
Категорії
Закрити
Популярні теги
Закрити