Ось уже з 12 лютого починається масничний тиждень – час веселих млинцевих застіль. Саме час продумати до дрібниць своє святкове меню. Ну, а ми підготували спеціально для вас кілька чарівно-смачних варіантів страв, з ProMenu Масниця стане ще смачнішою!
Млинці Креп Сюзет.
Інгредієнти:
- молоко – 600 мл.;
- борошно – 200 г.;
- цукор – 100 г.;
- вершкове масло – 120 г.;
- яйця – 3 шт.;
- лікер – 50 мл.;
- апельсини – 2 шт.;
- ванілін;
- сіль.
Спосіб приготування:
Замісіть рідке тісто для млинців. Потім збиваємо яйця зі столовою ложкою цукру, дрібкою ваніліну і солі. Розтоплюємо столову ложку вершкового масла, наливаємо молоко і засипаємо борошном. Далі замішуємо отримане тісто.
Додаємо чайну ложку апельсинової цедри і випікаємо млинчики на змащеній маслом сковороді.
Для соусу на розпеченій сковороді плавимо цукор. Потім додаємо вершкове масло, цедру апельсина і апельсиновий сік. Варимо на повільному вогні близько трьох хвилин для повного загустіння.
У гарячу карамель по черзі вмочаємо всі млинці, складаємо їх на блюдо і поливаємо зверху апельсиновим лікером.
Смачного!
Кулеб’яка з рибою
Інгредієнти:
- Тісто дріжджове - 600 г.;
- Олія кукурудзяна - 40 г.;
- Яйця - 5 шт.;
- Сьомга - 500 г.;
- Борошно пшеничне - 20 г.
- Інгредієнти для фаршу:
- Сьомга - 750 г.;
- Цибуля - 150 г.;
- Олія кукурудзяна - 75 г.;
- Масло вершкове - 50 г.;
- Сіль - 5 г.;
- Перець чорний мелений - 1г.
Інгредієнти для тіста:
- Сметана - 55 г.;
- Молоко - 100 г.;
- Дріжджі сухі - 4 г.;
- Масло вершкове - 20 г.;
- Олія кукурудзяна - 20 г.;
- Яйце - 1 шт.;
- Цукор - 25 г.;
- Сіль - 1.5 г.;
- Борошно пшеничне - 250 г.
Спосіб приготування.
Для початку готуємо фарш із сьомги.
Для цього нам треба приварити сьомгу на парі до готовності, а потім охолодити і розібрати на шматочки, видаляючи кістки. Обсмажуємо цибулю до золотистого кольору і перемішуємо рибу з цибулею, спеціями і олією.
Для приготування дріжджового тіста нам знадобиться для початку підігріти молоко до 30°. Додати в нього сметану, вершкове масло і олію, яйце, дріжджі, цукор, сіль. Пізніше додаємо борошно і замішуємо тісто, яке залишаємо підходити на 1,5 години.
Розкачуємо тісто у вигляді овалу і викладаємо фарш. Зверху накриваємо ще одним шаром тіста. Вирізаємо форму риби з тіста, змащуємо яйцем і відправляємо в духовку на 40 хвилин при температурі 150°С.
Готово! Смачного!
Надихнулися нашими смачними рецептами? Тоді навіщо чекати на Масницю? Потіште себе і рідних чим-небудь смачненьким прямо зараз – чудова ідея! Одягаємо фартухи і вперед на підкорення кулінарних вершин!