0 (800) 402 204
Графік роботи
Графік роботи колл-центру 0 (800) 402 204
ПН – ПТ
з 09:00 до 19:00
СБ – НД
з 10:00 до 17:00
Статті

Ланчі для дітей

17 вересня 2018

Навчальний рік уже розпочався: для молодшого покоління настала пора нових предметів, друзів і маси цікавих подій. Разом з тим, дбати про харчування любої малечі стає все складнішим. Кишенькові гроші можуть легко піти на чіпси і шоколадки, а іноді дитині буває просто соромно діставати домашню їжу перед однокласниками. Тому ми зібрали кілька порад щодо того, як зробити перекуси з собою смачними, корисними і точно з’їденими :)

Баланс у всьому

Перш за все розберемося, які продукти можна давати дитині з собою.
1. Використовуйте цільнозернові продукти. Вони дають потрібні енергію і вітаміни на увесь день. Це може бути цільнозерновий і грубо змелений хліб, каші, цільнозернові і твердих сортів макарони, печиво зі злаками, домашнє вівсяне печиво.
2. До сендвічів і гарніру кладіть запечене чи варене м’ясо, рибу, яйця. Альтернатива: сир, м’який сир, молоко, йогурт, а також хумус і горіхи (якщо немає індивідуальної реакції).
3. Обов’язкові в раціоні овочі, фрукти і ягоди. Їх можна скласти в цілому вигляді або нарізати шматочками.

Дуже зручно, коли в харчовому контейнері є кілька відділень, однак і ланчбокс з одним відділенням — не проблема, різні продукти можна відділити листками паперу для випічки чи фольгою. До речі, так ви можете комбінувати продукти на свій розсуд. Для найменших можна по-різному вирізати і прикрашати інгредієнти ланчу, наприклад, використовувати формочки для печива. Хто знає, може для вас це стане справжнім хобі і навіть з’явиться інстаграм-акаунт, присвячений креативу дбайливого батька?

Зберігаємо свіжість
Технології не стоять на місці, і спеціально для випадків, коли у дитини багато уроків, або ще й спортивні і творчі гуртки, є термоси і термосумки. Маленькі помічники з симпатичним дизайном збережуть продукти теплими і свіжими. Дуже зручно скласти все в одну сумочку, і навіть якщо контейнер всередині перевернеться — вміст не розтічеться на зошити і книги.

Пиття
Не забувайте також про кількість рідини і давайте з собою воду. А з метою скорочення кількості пластику, і щоб тішити око приємним дизайном, використовуйте багаторазові пляшечки. Якщо плануєте давати сік — обирайте тільки натуральні 100% соки без добавок. Їх також не рекомендується пити натщесерце, особливо цитрусові, щоб не постраждала слизова шлунку. Якщо є можливість — робіть смузі. У холодну пору року непогано запастися теплим напоєм, наприклад, какао. І тут на допомогу прийде спеціальний термос. ProMenu раді допомогти в реалізації будь-яких ваших ідей для смачних і корисних ланчів. Хай ваші діти ростуть розумними і здоровими!

Поділитися:
Читайте по темі
Читайте також
Категорії
Закрити
Популярні теги
Закрити