0 (800) 402 204
Графік роботи
Графік роботи колл-центру 0 (800) 402 204
ПН – ПТ
з 09:00 до 19:00
СБ – НД
з 10:00 до 17:00
Статті

Ножі для сиру, зі щитом чи на щиті?

08 грудня 2017

Надворі грудень, а це значить, що попереду ряд новорічних свят і веселих застіль. Жодне святкове сервірування столу не обходиться без захопливо-смачної сирної тарілки. Ламбер, моцарела, камамбер, брі, грюєр, рокфор або овочевий пекоріно – сортів багато і для кожного з них потрібен правильний ніж, щоб зробити вашу нарізку не тільки божественно-смачною, але й скласти ідеально нарізану композицію. Розібратися у всьому цьому багатоманітті ножів іноді непросто навіть самому заповзятому гурманові. Який обрати, а головне, як правильно нарізати і красиво подати? ProMenu знає розгадку цієї головокрутки.

  1. Обережно, надтверді сири!

Ароматні сири багаторічної витримки: олд амстердамер, пармеджано риджано, грана подано відрізняються твердою консистенцією. Один неправильний рух звичайним кухонним ножем, і ось перед вами вже гора неапетитних крихт. Що робити? Спеціальний короткий клинок з серцюватим лезом від Wuesthof легко впорається з цим завданням. Просто вирізайте ним з голівки шматочки потрібного вам розміру. Ще один до геніальності простий пристрій для нарізки надтвердих – ніж-лопатка WMF, який дозволить нарізати сир рівними тонкими слайсами.

  1. Напівтверді сири, або з чим їх їдять?

Для справжніх гурманів, які цінують силу не тільки змісту, але й форми, незамінною річчю стане жироль. Цей хитрий ґвинтовий пристрій ідеально підходить для напівтвердих сирів. Жироль наріже Тед де Муан, Petit Basque, едам і копчені сири ажурною стружкою, що чудово розкриває їхній аромат. Крім того, це ще й варіант чудового декору для вашого столу.

  1. М’які сири, як бути…

До м’яких брі, камамберу, ліваро з ніжним м’якушем потрібен особливо дбайливий підхід. Не намагайтеся нарізати звичайним кухонним ножем, інакше на місці апетитного шматочка ніжного сиру отримаєте сплюснену грудку.

На допомогу прийде ніж Wuesthof спеціальної форми: з прорізами у лезі, а також кінчиком, загнутим догори і роздвоєним на кінці. Завдяки отворам у лезі, які грають роль повітряних кишень, сир не прилипає до леза і, як наслідок, не мнеться. А серейторна заточка разом із загнутим кінчиком – допоможуть впоратися з твердою кірочкою і сервіруванням нарізаних шматочків. Також цей ніж чудово впорається з нарізанням напівтвердих сирів, що робить його практично універсальним. Ламбер, гауда, голандсикий чи тільзітер – легко, просто, швидко!

Кожен гурман має пам’ятати, що для того, щоб сирна тарілка була по-справжньому досконалою, на ній має бути не менше десяти сортів сиру, і кожен – правильно нарізаний. Для сервірування сирів ідеально підійде дерев’яна дошка. Додайте на неї свіжого винограду, горіхів, інжиру – насолоджуйтесь!

Поділитися:
Читайте по темі
Читайте також
Категорії
Закрити
Популярні теги
Закрити