0 (800) 402 204
Графік роботи
Графік роботи колл-центру 0 (800) 402 204
ПН – ПТ
з 09:00 до 19:00
СБ – НД
з 10:00 до 17:00
Статті

Правила зберігання сезонних продуктів

14 липня 2021

З пакета відразу у холодильник — це перше, що спадає на думку, коли йдеться про зберігання продуктів у спекотну пору року. Всі ми, звісно, любимо літо за неймовірне розмаїття ягід, фруктів та овочів, сповнених вітамінами та поживними речовинами. Купуючи такі продукти, перш за все ми обурюємося їхнім терміном придатності, і тут самим універсальним способом здається холодильник. І все, нібито, дуже логічно: низькі температури, відсутність зайвого світла, сприятливі умови. Але не всі продукти люблять холод, деякі не переносять сусідство з іншими фруктами чи овочами, або взагалі потребують особливого рівня вологи. Детальніше розібратися з усіма цими умовностями допоможе PROMENU та наші smart ідеї для зручного, довготривалого та безпечного зберігання сезонних смаколиків.

Що покласти у холодильник?

Тут дуже добре працює приклад розрізаного кавуна. Цілий плід можна без хвилювань зберігати поза холодильником у прохолодному темному місці, а ось розрізаний — обов’язково помістити у холодильник, щоб соковита м'якота не зіпсувалася. Для найкращого ефекту та максимального подовження терміну придатності, накрийте половинку кавуна силіконовою кришкою від Lekue та насолоджуйтеся соковитим смаколиком ще декілька днів. Ви можете використовувати її й на інших продуктах: грейпфрутах, гранатах або навіть просто зверху миски з ягодами. 

Цей принцип працює з деякими іншими овочами та цитрусовими. Наприклад, вже розрізані цибулини, лимони або лайми краще за все зберігати у холодильнику. А щоб зрізана частина не обвітрювалася, радимо використовувати спеціальні силіконові форми від OXO, які надійно захистять ваші продукти.

Зберігання у холоді люблять також і сезонні ягоди: полуниця, малина, вишня, черешня, чорниця. Найкраще за все помістити їх у спеціальні ємності з вугільним фільтром OXO FOOD STORAGE. У такому контейнері етилен, що виробляється фруктами, овочами та ягодами у процесі дозрівання, повністю абсорбується, що продовжує термін їхнього зберігання.  

І не забудьте видалити пом’яті, пошкоджені та підгнилі плоди. Тримайте фрукти та ягоди якомога далі від молочних продуктів, сирої риби та м'яса. 

Окрему пораду маємо для тих, хто не знає як правильно зберігати не лише свіжі, а й запечені, підсмажені або зварені овочі у холодильнику. Значно зекономити місце допоможуть силіконові пакети REUSE & REDUCE від Lekue. Вони надійно збережуть ваші готові страві, овочеві крем-супи, готові овочі чи фруктові пюре, з усіма ароматами, смаком та поживними речовинами. В них ви можете заморожувати потрібні продукти, або використовувати їх для швидкого та зручного розігрівання страви у мікрохвильовій печі. REUSE & REDUCE від Lekue витримують температури від -30°C до +230°C. Ще одна особливість — спеціальна шкала для фіксування дати, щоб було простіше слідкувати за терміном придатності.

Продукти, що люблять спеку

Багато фруктів, які ми так любимо смакувати влітку, не переносять холоду, а навпаки полюбляють спекотне та вологе середовище. Банани, манго, апельсини, яблука та ананаси найкраще зберігати при температурі вище 16°C. У низьких температурах їхня м’якота швидше зіпсується. Краще за все зберігати їх у спеціальних сітках від GEFU. Так всі плоди будуть “дихати” та гарантовано збережуть свій вигляд, смак та поживні речовини на довгий строк.

Овочі з високим вмістом води, наприклад, огірки, кабачки та помідори теж не слід відразу класти у холодильник. Намагайтеся зберігати їх у сухому місці, далеко від прямих променів сонця. 

Smart системи

Коли ми розібралися з тим що, де, як і з чим зберігати, виникає закономірне питання: як за всім цим слідкувати? Для тих, хто купує та зберігає одразу велику кількість різноманітних продуктів, ця проблема — актуальна, як ніколи. Потрібно постійно тримати в голові всі дати, приблизно орієнтуватися в тому коли ви купили ті чи інші овочі, чи можна їх ще використати у приготуванні, чи вже слід викинути. Сучасні проблеми потребують сучасних рішень. Для власників телефонів на базі операційної системи Android GEFU підготували особливий безплатний застосунок Stock inventory and shopping list manager. Створюйте власні списки, відстежуйте кількість овочів та фруктів у контейнерах, а також завжди тримайте під рукою точний термін придатності тих чи інших продуктів. Проскануйте QR код на кришці вашого контейнеру GEFU MILO, користуйтеся всіма перевагами застосунку, зберігайте сезонні смаколики зручно, просто та безпечно.

Ще більше корисних гаджетів та аксесуарів для зберігання на вас чекає в асортименті брендів Lekue, GEFU та OXO.

Поділитися:
Читайте по темі
Читайте також
Категорії
Закрити
Популярні теги
Закрити