Що може бути приємнішим у холодну пору, ніж повертатися додому, де чекає тепло і смачна домашня їжа, приготована з любов’ю? Це — головні цінності бренду Emile Henry, чия кераміка створена для того, щоб готувати було простіше і радісніше, а страви своїми смаком і якістю не поступалися приготованим у печі.
Emile Henry славиться своїми формами для пирогів, кексів і домашнього хліба. Деякі вироби французького бренду, як наприклад жолобчаста форма для пирога (так-так, її вигадав Пол Анрі!) стали культовими. На початку минулого століття форма завоювала Париж, а в 80-ті стала маст-хевом кожної американської кухні.
У цьому сезоні обов’язково потіште своїх близьких традиційним гарбузовим пирогом — він легко створить дух осені і атмосферу свята у вашому домі! До того ж на продукцію Emile Henry діє приємна знижка .
Пшеничне борошно — 400 г.
Вершкове масло — 250 г.
Яйця курячі — 3 штуки
Вершки 30% — 200 мл.
Цукор — 200 г.
Гарбуз — 900 г.
Кориця, ванілін, сіль — за смаком
Рекомендуємо зробити тісто трохи солонуватим, так воно ідеально поєднуватиметься з солодкою начинкою.
1. У великій мисці змішайте борошно, сіль і розм’якле масло. Додайте одне збите яйце і замісіть тісто. Потім загорніть у плівку і залиште в холодильнику на 30–50 хвилин.
2. М’якуш гарбуза наріжте кубиками. Покладіть в каструлю з міцним дном, налийте трохи води і тушкуйте, поки гарбуз не стане м’яким, а рідина повністю не вийде. Подрібніть м’якуш блендером, щоб вийшло пюре.
3. Розкачайте тісто (попередньо присипавши робочу поверхню борошном). Потім покладіть його в форму для випічки (найкраще — кругла і низька, завширшки близько 30 см). Накрийте тісто листком паперу для запікання, зверху насипте крупу, щоб корж пропікався рівномірно. Випікайте 15 хвилин при 190 °C.
4. У великій мисці збийте 2 яйця, гарбузове пюре, цукор, вершки, корицю, ванілін і сіль. Видадити папір із запеченого тіста і вилити в нього отриману суміш. Випікати ще 50–55 хвилин при 180 °C. Дайте пирогу охолонути, потім розріжте і подавайте.