Рус
Укр
loader
background card img
Статті

Бенто. Збираємо свій ідеальний сніданок та обід

13 Вересня 2019

Категорії

Культ навколо сніданку широко відомий серед всіх, хто працює, навчається і виховує дітей. Ще наші бабусі говорили нам, що не можна пропускати перший прийом їжі. Мами постійно садили перед тарілкою з кашею, розповідаючи про те, як важливо набратися енергії з самого ранку, щоб весь день провести бадьорим і з хорошим настроєм.

Перший прийом їжі, безсумнівно, важливий. Деякі вважають за краще прокинутися раніше і поснідати вдома за столом, паралельно збираючи речі на навчання або на роботу. Решта віддають переваги ланчбоксам, культура яких щільно увійшла в наше життя і стає все більш поширеною.

У випадку з домашнім сніданком все дуже просто. Можна зварити кашу, приготувати яєчню, чай, бутерброд, або щось більш вишукане і складне за своїм смаком, чи на що вистачить часу. Але, складаючи ланчбокс, можна і потрібно включати фантазію.

Вперше складати тематичні ланчбокси почали в Японії ще в ХХ столітті. І до цього дня турботливі мами старанно виліплюють з рису милих звіряток і героїв популярних мультфільмів для своїх дітей, щоб ті взяли з собою не лише поживний сніданок, а й обід у школу. І все це в одній невеличкій коробці.

Унікальність цього явища, яке отримало назву бенто, полягає в тому, що їжа виходить не тільки максимально смачною і естетично красивою, але й ідеально збалансованою усіма корисними елементами. До того ж такі «коробочки» з їжею дуже зручно носити з собою, вони вміщають в себе відразу кілька поживних страв замість однієї. Приготування бенто вважається справжнім мистецтвом, яке зобов'язаний осягнути будь-який поважаючий себе японець.

Щоб скласти ідеальний бенто потрібно дотримуватися всього п'яти ключових правил:

  • Смачно. Один з найбільш очевидних пунктів, який ніяк не можна не згадати. Їжа повинна бути смачною.
  • Збалансовано. Бенто повинен містити в собі здорові, поживні страви.
  • Естетично. Зовнішній вигляд грає важливу роль. Красиво сервіровані страви їсти набагато смачніше і приємніше.
  • Просто. Не потрібно кулінарних шедеврів і складних рецептів, реалізація яких вимагає з десяток годин. Дорогі і складні страви — не завжди найкорисніші. Чим простіше — тим краще.
  • Дешево. Критично економити на продуктах не варто, але і переплачувати шалені гроші за делікатеси ми теж не радимо. Адже приготування сніданків і обідів вдома — один з кращих способів економії грошей.

Ну і в якості додаткового шостого пункту можемо порадити вам експериментувати. Різні страви, інгредієнти, різне меню та креативне оформлення. Повірте, осягнувши мистецтво складати бенто, прийом їжі поза домом засяє абсолютно новими фарбами.

Поділитися
Читайте по темі
Читайте також