0 (800) 402 204
Графік роботи
Графік роботи колл-центру 0 (800) 402 204
ПН – ПТ
з 09:00 до 19:00
СБ – НД
з 10:00 до 17:00
Статті

День боротьби з діабетом. Топ-3 смачних страви без цукру

14 листопада 2018

14 листопада у всьому світі відзначають День боротьби з діабетом. На жаль, розповсюдженість цього захворювання зростає щороку. І якщо у одних людей схильність до цукрового діабету існує з раннього дитинства, то інші можуть захворіти внаслідок неправильного способу життя, стресів, шкідливих звичок і просто з віком. Для тих, хто стежить за рівнем цукру в крові і дбає про своє здоров’я, ми підготували рецепти нешкідливих і смачних солодощів.

Причина виникнення діабету — недостатнє вироблення гормону інсуліну підшлунковою залозою. Цей гормон необхідний, щоб клітини організму отримували глюкозу, яка надходить у кров з їжі, і забезпечували тканини енергією. Якщо інсуліну не вистачає чи є нечутливість до нього тканин, рівень глюкози в крові підвищується і настає гіперглікемія — стан, який впливає майже на всі системи організму.

Проте з цим захворюванням можна вести повноцінне життя, якщо дотримуватися дієти, рекомендацій лікарів і займатися спортом.

До речі, слід бути уважними, обираючи замінники цукру: наприклад, мед для людини з діабетом буде навіть шкідливішим. Така ж ситуація з нектаром агави і кленовим сиропом. У цих рецептах використовуються або стевія, або солодкі від природи інгредієнти — фрукти і ягоди.

Пудинг з кокосом і чіа

пуддинг с чиа и кокосовым молоком

Вам знадобиться:

  • 1 склянка (200 мл) нежирного кокосового молока
  • ¼ склянки (40 г) насіння чіа
  • рідка стевія за смаком (приблизно 3 краплі)
  • 2 мандарина
  • 2 ківі
  • несолодка кокосова стружка

Як готувати:

  1. Вилийте кокосове молоко в миску, додайте стевію за смаком. Добре розмішайте.
  2. Додайте насіння чіа, знову розмішайте.
  3. Почистіть мандарини і видаліть шкірку зі шматочків.
  4. Очистіть і поріжте ківі.
  5. Викладіть у формочки чи баночки шарами фрукти, потім пудинг, потім знову фрукти тощо. Зверху прикрасьте кокосовою стружкою.

Шоколадна помадка

шоколадная помадка

Вам знадобиться:

  • 1,5 склянки (300 мл) кокосової олії
  • 400 мл знежиреного кокосового молока
  • 300 г гіркої шоколадної стружки
  • За бажанням: пластівці

Як готувати:

  1. Викладіть у формі для випічки 20 x 20 см вощений папір чи фольгу.
  2. У маленькій каструлі на повільному вогні розтопіть кокосову олію.
  3. Перемішайте з кокосовим молоком і шоколадною стружкою.
  4. Готуйте на повільному вогні, часто помішуючи, до тих пір, поки шоколадна стружка не розплавиться.
  5. Вилийте суміш в каструлю. Додатково: притрусити зверху пластівцями. Помістити на 2 години в холодильник. Перед подачею нарізати кубиками.

Білково-ягідний крамбл

белково-ягодный скрембл

Вам знадобиться:

  • 1 склянка свіжої чи замороженої малини або ягідної суміші
  • 1 чайна ложка стевії
  • 30 г ванільного протеїну
  • ¼ склянки вівса
  • 2 ст. ложки лимонного соку
  • 10 мигдальних горішків

Як готувати:

  1. Розігріти духовку до 180 ° C.
  2. Помістіть ягоди в невелику форму для випічки і приправте зверху стевією.
  3. Розмішайте протеїн, овес і лимонний сік виделкою чи ложкою. Мають вийти досить сухі крихти.
  4. Дрібно наріжте мигдаль і змішайте з крихтами. Висипте на ягоди.
  5. Випікайте протягом 15 хв. Потім оберіть режим духовки для рагу і печіть ще 1-2 хвилини, поки верх не стане золотавим.
  6. Вийміть з духовки і дайте трохи охолонути перед подачею.
Поділитися:
Читайте по темі
Читайте також
Категорії
Закрити
Популярні теги
Закрити