0 (800) 402 204
Графік роботи
Графік роботи колл-центру 0 (800) 402 204
ПН – ПТ
з 09:00 до 19:00
СБ – НД
з 10:00 до 17:00
Статті

Ідеальна пара: стейк та овочі

12 травня 2021

Стейк — мабуть, найпопулярніша ресторанна страва, яку частіше за все намагаються відтворити вдома. Здається, що такого складного в тому, щоб просто підсмажити шматок м’яса та подати його з овочами. Але приготування стейку — ціла наука та трошки кулінарної магії. І не хвилюйтеся, якщо у вас не вийшло з першої спроби. PROMENU розкаже та підкаже вам, як правильно приготувати смачний стейк та з яким гарніром його подати.

Інструменти

Почати треба навіть не з вибору ідеального шматочка яловичини, а з правильних кулінарних гаджетів та інструментів. Для легкого нарізання стейка нам знадобиться спеціальний ніж для м’яса від Wüsthof та хітові дошки від Joseph Joseph. Для підсмажування — сковорідка з антипригарним покриттям від Spring та, мабуть, спеціальний чавунний прес GEFU. А для точного визначення готовності м’яса — кулінарний термометр від GEFU. І не забудьте про маринад, сіль та перець від Peugeot. Сподіваємося, зручні силіконові лопатки від Joseph Joseph для точного контролю підсмажування м’яса ви вже точно маєте на своїй кухні.

М’ясо

Коли весь інструментарій вже готовий, саме час приступати до вибору м’яса. Немає значення який саме вид стейку ви хочете приготувати, головне пам’ятайте про те, що він повинен бути не тонше 2,5 см, а якщо ви вибрали філейну частину, то не тонше 5 см. Перед обсмаженням дайте м’ясу трохи відпочити та витримайте його при кімнатній температурі протягом 1-2 годин. Перед тим як класти стейк на сковороду, ретельно обсушіть його паперовими рушниками й лише потім готуйте. Для найкращого результату не радимо використовувати будь-яку олію. Готуйте стейк у власному соку, попередньо розігрівши сковороду до появи легкої димки. Кожну сторону, зазвичай, обсмажують приблизно 2-3 хвилини, поки м’ясо не почне відставати від поверхні сковороди. Після цього приправте стейк сіллю та перцем, загорніть у фольгу та доведіть до повної готовності протягом 8 хвилин у попередньо розігрітій духовці: такий спосіб дозволяє не пересушити ніжне м'ясо. Готово. Тепер наш стейк можна подавати до столу. Але правильно обсмажене м’ясо — лише перший етап на шляху до ідеального стейка. 

Гарнір

Найкраща пара для м'яса — овочі. Їхнє головне завдання, як гарніру, підкреслювати смак основної страви та допомагати травленню. Забудьте про каші, макарони та занадто «‎важкі» салати з дуже жирною заправкою. Таке поєднання продуктів лише погіршить смак вашого м’яса.

Не радимо також використовувати занадто кислі овочі, квашені та солоні. Відмовтеся від яскравих приправ, цитрусових та ананасів. Вони не підкреслять смак м’яса, а лише переб’ють його своїм власним.

Ідеальна пара до стейка:

  • Грильовані овочі з невеликою кількістю бальзамічного оцту;
  • Картопля будь-якого виду: фрі, пюре, гратен, але без соусів;
  • Ніжний шпинат у вершках та запечена на грилі спаржа;
  • Для контрастного смаку — половинка грильованого помідора;
  • Печериці. Це гастрономічне поєднання ви ніколи не забудете;
  • Зелений горошок та легкі салати, заправлені оливковою олією;
  • Не бійтеся також подавати стейк зі свіжими овочами. Вони вигідно підкреслять смак м'яса та допоможуть травленню.

І не забудьте про келих вашого улюбленого вина. Смачного!

Поділитися:
Читайте по темі
Читайте також
Категорії
Закрити
Популярні теги
Закрити