Не за горами найсмачніше свято року – Масниця! А це значить, що скоро весна, і будуть млинці! А що ще ми знаємо про цей магічний день, що прийшов до нас із глибини віків? Щоб знайти відповідь, ProMenu підготував для вас топ головних традиційних дійств, які допоможуть вам не тільки наїстися млинців усмак, але й повеселитися від душі.
-
«Зустріч»
Відкриває масничний тиждень понеділок, який зветься «зустріч». у цей день робили крижані гірки і каталися на санях. Існує повір’я, що чим далі котяться сани, тим урожайніший і благополучніший рік. Тому беремо ковзани, сани і з задоволенням віддаємося зимовим забавам!
-
«Загравання»
«Загравання» - це ідеальний привід для зустрічі з друзями і рідними! Саме так на Масницю називають другий день святкового тижня. Що ж треба робити? Активно розважаємося і граємо у веселі ігри в приємній компанії друзів, знайомих і рідних людей. Разом же веселіше.
-
«Ласунка»
Назва третього дня Масниці говорить сама за себе – «ласунка» – чудовий час для того, щоб влаштувати свято живота. У цей день озброюємося найкращим кухонним приладдям і готуємо багато смачної їжі, ставимо млинці в центр столу і насолоджуємося.
-
«Розгуляй»
Четвертий день хвацького масничного тижня – «розгуляй». Це справжній апогей святкових гулянь, час веселих застіль, пісень і танців до ранку. Що може бути ліпше? Швидше до танцю!
-
«Тещині вечірки»
П’ятничний вечір масничного тижня оповитий містичною і теплою атмосферою. Цей день не дарма названий «тещиними вечірками». Чудовий час для романтичних побачень і освідчення. Ну а тим, хто вже знайшов свою другу половинку саме час покликати на млинці любу тещу.
-
«Посиденьки зовиці»
Традиційно в суботу влаштовувались «посиденьки зовиці». У цей день молода невістка запрошувала до себе своїх рідних. Тому, якщо ви молода невістка, або навіть не молода, чи навіть не невістка– кличте в гості рідню і влаштуйте душевний сімейний вечір.
-
«Прощенна неділя»
Неділя зветься «прощенна неділя» - це останній день Масниці і просто ідеальний момент для того, щоб відпустити всі образи. Озброюємося хорошим настроєм і активно йдемо миритися з рідними і близькими!
І пам’ятайте, яким би не був тиждень Масниці, головне, щоб були млинці. Вважалося, що чим більше млинців, тим швидше сонце почне обігрівати землю. Тому одягаємо фартухи, печемо млинці і закликаємо довгоочікуване весняне потепління!
А з приготуванням ідеальних млинців вам допоможе професійна сковорода для млинців від французького виробника de Buyer. Вона виготовлена із мінеральної листової сталі і обробляється натуральним бджолиним воском. На ній млинці виходять рівними і рум’яними. Усім смачної Масниці;)