0 (800) 402 204
Графік роботи
Графік роботи колл-центру 0 (800) 402 204
ПН – ПТ
з 09:00 до 19:00
СБ – НД
з 10:00 до 17:00
Статті

Паштет з печінки індички з місо і варенням з айви

27 листопада 2018

Паштет з печінки індички з місо і варенням з айви

Уперше паштет приготували у Франції в 1778 році. Зроблений він був саме з гусячої печінки і отримав назву Фуа-гра. Нова страва високої кухні зробила фурор і стала улюбленим делікатесом монархів. Крім смаку, французи врахували ще й корисність продукту: печінка містить білок, амінокислоти, групу вітамінів і колаген, які необхідні для повноцінної роботи організму.

Якщо ви шукаєте незвичайну вишукану страву до святкового столу і для повсякденного вживання, то це — знахідка для вас. Саме печінка індички має ніжну консистенцію, насичений смак і прекрасно гармонує з іншими інгредієнтами. Кисло-солодкі відтінки чудово підходять до маслянистої текстури паштету, тому подача з сезонним варенням — виграшний спосіб. Хоча його можна купити в магазині, домашній страві немає рівних за смаком і свіжістю. Приготуйте паштет з печінки індички самі, і ви назавжди забудете про купівлю!

Енергетична цінність на порцію

Калорійність 1372 ккал

Білки 36 грамів

Жири 93 грами

Вуглеводи 86,7 грамів

Час приготування

6 порцій — 2 години

Авторский рецепт Арслана Бердиева
Вам знадобиться:
Печінка індички — 1 кг
Цибуля шалот — 300 г
Портвейн — 250 мл
Місо-паста — 20 г
Вершкове масло — 400 г
Молоко — за смаком
Айва — 1 кг
Варення з айви — за смаком
Бузина — 300 г
Сіль і перець —за смаком
Цукор — 300 г
Цукор мусковадо — за смаком
Шафран — ½ г

Як готувати:

  1. На ніч замочіть у молоці печінку індички. Це допоможе прибрати гіркоту і зробити текстуру ніжнішою. Перед приготуванням вийміть продукт, підсушіть і обсмажте до появи кольору. Потім розігрійте духовку до 50 градусів, перекладіть печінку в рукав для запікання і готуйте 1 годину. Необхідно добитися просмажування medium rare.
  2. Дрібно нашинкуйте цибулю шалот і карамелізуйте її, обсмажте з сіллю, цукром мусковадо і додаванням портвейну. Випарюйте рідину, поки маса не загусне.
  3. А тепер приготуємо варення. Айву поріжте невеликими кубиками і додайте в каструлю разом з шафраном, бузиною і цукром. Перемішайте всі інгредієнти, доведіть до кипіння. Потім на низькому вогні проваріть 20-30 хвилин, після чого охолодіть при кімнатній температурі.
  4. Далі вам знадобиться блендер. Відправляйте туди готову печінку, карамелізовану цибулю, місо-пасту, трохи варення і вершкове масло. Приправте за смаком і збийте все до однорідної кремоподібної консистенції.
  5. Підсмажте рум’яні хрумкі тости і подавайте їх разом з ніжним паштетом і варенням з айви.
Поділитися:
Читайте по темі
Читайте також
Категорії
Закрити
Популярні теги
Закрити