0 (800) 402 204
Графік роботи
Графік роботи колл-центру 0 (800) 402 204
ПН – ПТ
з 09:00 до 19:00
СБ – НД
з 10:00 до 17:00
Статті

Рецепт ідеального стейка

12 січня 2018

Стейк з лаймовим маринадом, запеченими томатами і ягідним соусом

Стейк  яловичини — 1 шт

Лайм — 1 шт

Темний соус — 1 ст.л.

Часник — 3 зубчика

Чері — 8 шт

Цибуля — 1 шт

Оливкова олія

Сіль, перець

Трави за смаком

Картопля — 6 шт

Цукіні - 2 шт

Баклажани - 2 шт

Перець солодкий (червоний, зелений, жовтий)

Імбир - 1 шт

Вишня – 300 г.

Процес приготування

Для початку підготуємо маринад. У тарілці з бортиками змішуємо сік одного лайма, столову ложку устричного соусу (можна взяти густий бальзамічний або чайну ложку кунжутної олії). Туди ж рубаємо кілька зубчиків часнику. Не ріжемо його дрібно, щоб потім можна було зняти часник з м’яса. Добре перемішуємо маринад до однорідної маси і обвалюємо в ньому м’ясо. Перевертаємо кожні 2-3 хвилини. Маринувати м’ясо слід не менше 15-ти хвилин.

Далі підготуємо помідори. Ріжемо чері на чверті і нарізаємо цибулю якомога дрібніше. У невеликій формі для запікання змішуємо томати, цибулю, кілька ложок оливкової олії, сіль і перець, розмарин, тмин, орегано.

Тепер підготуємо картоплю. Нарізаємо на 6 частин 5 штук середніх картоплин, цукіні й інших овочів. Викладаємо їх у величеньку форму, поливаємо зверху оливковою олією, посипаємо великою сіллю і перцем. Ставимо обидві форми в духовку, розігріту до 205 градусів і випікаємо 20 хвилин.

Далі ставимо сковороду на сильний вогонь і старанно нагріваємо її. Треба, щоб вона майже почала диміти. Якщо у вас гриль — то олія не потрібна. Якщо звичайна сковорода, покладіть на неї кубик вершкового масла (не більше 30 г). Виймаємо м’ясо з маринаду, протираємо вологим рушником і знімаємо всі шматочки часнику. Суха поверхня — гарантія зразкової хрумкої шкоринки.

Кладемо наш шматочок м’яса на гриль і смажимо приблизно 4 хвилини. Потім перевертаємо і смажимо ще хвилини 3. Після цього можна прибрати м’ясо в духовку, яка вже холоне після картоплі і помідорів, хвилин на 4-7.

Не забуваємо приготувати соус до нашої страви. Натираємо на тертці імбир, видаляємо кісточки з вишень і варимо соус у сотейнику, а потім протираємо його через сито. Ось і все! Подаємо м‘ясо, овочі і поливаємо ароматним соусом. Смачного!

Поділитися:
Читайте по темі
Читайте також
Категорії
Закрити
Популярні теги
Закрити