0 (800) 402 204
Графік роботи
Графік роботи колл-центру 0 (800) 402 204
ПН – ПТ
з 09:00 до 19:00
СБ – НД
з 10:00 до 17:00
Статті

Солодощі від Kaiser

03 листопада 2017

Німецький бренд Kaiser Backform – визнаний експерт у сфері випічки. Відомий на ринку металевого посуду з 1919 року. На рахунку компанії випуск першої у світі роз’ємної форми, розробка унікального антипригарного покриття і багато інновацій і технічних рішень для приготування ідеальної випічки в домашніх умовах.

Білий шоколадно-ванільний парфе з ягідним топінгом

Інгредієнти

Парфе:

  • 6 яєць;
  • 4 жовтка;
  • 125 г цукру;
  • 2 пакетика ванільного цукру;
  • 200 г білої шоколадної глазурі;
  • 800 мл вершків.

Ягідний топінг:

  • 400–600 г чорниці;
  • 75–100 г цукру;
  • 200–300 г ожини.

Декор (за бажанням):

  • 4 квіткових льодяника, наприклад, з огірочною травою (див. пораду «квіткові льодяники»).

Форма:

Приготування

1. Підготувати форму для кексу KAISER.

2. Парфе: у велику миску з нержавіючої сталі викласти яйця, жовтки, цукор і ванільний цукор. Миску помістити на каструлю з гарячою водою (див. пораду «водяна баня»). одразу ж почати збивати цю суміш міксером, спочатку на середній швидкості, потім приблизно 4-5 хвилин збивати на найвищій швидкості до утворення світло-жовтої кремоподібної маси. Зняти миску з водяної бані і, періодично помішуючи, залишити холонути на 15 хвилин. Тим часом розтопити глазур на водяній бані у термостійкій мисці. Зняти миску з водяної бані і залишити глазур холонути до кімнатної температури (приблизно до 30 °C). В окремій мисці збити міксером вершки, але не надто густо. Збиті вершки і глазур викласти в яєчну масу за допомогою гнучкої лопатки KAISER. Масу викласти в форму і розрівняти. Поставити парфе в морозильну камеру мінімум на  6 годин.

Порада: водяна баня складається з каструлі з водою і миски з нержавіючої сталі, яка не торкається води. Перед тим, як поставити миску на водяну баню, воду треба довести до кипіння і зняти каструлю з плити.

3. Ягідний топінг: відкласти кілька ягідок чорниці для декору, решту подрібнити міксером до стану ніжного пюре. Додати в чорничний соус цукор. Перед подачею вийняти парфе з морозилки і залишити при кімнатній температурі приблизно на 15 хвилин. Перекласти його на блюдо. Прикрасити чорничним соусом, ожиною і рештою чорниці. Можна розрізати парфе на порції і прикрасити ягодами і соусом перед подачею.

4. Декор (за бажанням): прикрасити парфе квітковими льодяниками.

Порада: "квіткові льодяники" можна приготувати із суміші для льодяників. Суміш розтопити відповідно до вказівок на упаковці. На пергаментному папері зробити «плями» із цієї суміші. Прикрасити їстівними квіточками, наприклад, огірочною травою. Поки льодяники ще гнучкі, вставити в них шпажки.

Час приготування

Тривалість роботи: 45–50 хвилин

Загальний час: приготування 45–50 хвилин, 6 годин для застигання, 15 хвилин для відтавання перед подачею.

Харчова цінність

Одна порція 150 г: енергетична цінність 1.594 кДж (381 ккал); 6,1 г білків; 29,1 г вуглеводів; 26,8 г жирів; 1,9 г волокон; 215 мг холестерину.

Поділитися:
Читайте по темі
Читайте також
Категорії
Закрити
Популярні теги
Закрити