Зовсім скоро будинки і вулиці наповняться таємничою і страшною атмосферою на честь Дня всіх святих. Ви вже готові святкувати Геловін? Найефектніший костюм готовий, оздоблення у вигляді привидів і павуків красується на стінах, а гості поспішають з питанням "Гаманець чи життя?". Залишилося тільки приготувати закуски для святкового столу. У нас є кілька рецептів смачних частунків в стилі Дня всіх святих.
Фарширований гарбуз до Геловіну
Вам знадобиться:
- Вершкове масло — 50 г.
- Гарбуз хоккайдо — 1 штука
- Сіль — за смаком
- Свинина — 400 г.
- Червона цибуля — 1 штука
- Помідори — 2 штуки
- Часник — 4 зубчики
- Перець чилі — ½ штуки
- Бренді хересний — 40 мл.
- Cвіжий розмарин — 1 штука
- Мускатний горіх — дрібка
Як приготувати:
- Розігрійте духовку до 200 градусів. Зріжте верхівку гарбуза і вийміть м’якуш. Потім змастіть овоч зсередини вершковим маслом. Накрийте отриманою "накривко" гарбуз і відправляйте його в духовку на деку на пів години.
- Цибулю наріжте напівкільцями, а зубчики часнику роздавіть ножем. Тушкуйте на розігрітій сковороді цибулю, часник і розмарин. Після додайте половину перцю чилі і обсмажте все на повільному вогні ще 10 хвилин.
- Наріжте свинину кубиками і додайте до цибулі. Приправте мускатним горіхом, сіллю і перцем. Потушкуйте 10 хвилин. Далі важливий крок: додайте 40 мл. бренді, нахиліть сковороду і акуратно підпаліть м’ясо для фламбування. Цей етап може здатися складним, проте не бійтеся, у вас усе вийде. Завдяки цьому свинина набуде особливого смаку і аромату.
- Після того, як вогонь згасне, додайте в сковороду дрібно натерті помідори. Тушкуйте ще 5-7 хвилин і зніміть з вогню.
- Вийміть гарбуз з духовки і нафаршируйте м’ясом. Накрийте «накривкою» і випікайте ще 25 хвилин при 180 градусах.
- Страва готова. Прикрасьте тарілку павутиною з соусу і не забудьте привідкрити гарбузову накривку.
Гарбузові мафіни з морквяним кремом і карамеллю
Вам знадобиться:
- Гарбуз — 400 г.
- Морква — 200 г.
- Пшеничне борошно — 12 столових ложок
- Яйце куряче — 4 штуки
- Цукор — 1 склянка
- Розпушувач — 2 столові ложки
- Вершковий сир — 300 г.
- Цукрова пудра — 12 столових ложок
- Фундук — 100 г.
- Вершкове масло — 100 г.
- Вершки 35% — 4 столові ложки
Як готувати:
- Почистіть і наріжте гарбуз і моркву. Варіть оовочі окремо у сотейнику до м’якості.
- Також окремо збийте гарбуз і моркву в блендері до стану пюре. Для особливо ніжної текстури протріть суміш через сито.
- Збийте яйця і цукор. Потім додайте гарбузове пюре, борошно і розпушувач і знову збийте.
- Форми для мафінів натріть вершковим маслом і влийте туди гарбузове тісто. Випікайте 15-20 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовці.
- Поки мафіни випікаються, приготуємо крем. Змішайте до однорідної маси морквяне пюре, цукрову пудру і вершковий сир.
- Для карамелі розтопіть цукор на малому вогні і додайте вершкове масло. Помішуйте, поки воно не розтане, і влийте вершки. Коли маса стане однорідною, засипайте в неї фундук.
- Готові мафіни вкрийте кремом і полийте карамеллю. Подавайте частунок тільки після того, як прикрасите його желейними черв’ячками й іншими тематичними смаколиками.
Газований журавлинний пунш
Вам знадобиться:
- Аніс — 5 штук
- Журавлинний сік — 2 л.
- Сухий сидр — 720 мл.
- Імбирний ель — 1 л.
- Апельсин — 1 штука
- Заморожена журавлина — 450 г.
Як готувати:
- Змішайте в ємності журавлинний сік, залишивши 1,5 склянки, сидр і імбирний ель.
- Розріжте апельсин навпіл. Сік однієї половини вичавіть, а іншу половину наріжте скибочками і додайте в напій.
- Журавлину розкладіть у форми для льоду, залийте водою і відправляйте у морозильну камеру. У цей час змішайте 4-5 зерен анісу з рештою журавлинного соку і доведіть до кипіння. Охолоджену суміш влийте в пунш.
- Фінальний етап: додайте лід в ємність з напоєм і прикрасьте для святкової подачі. Радимо прикрасити край піали цукром, просотаним журавлиним соком, чи ягодами. І не забудьте про декоровані трубочки для гостей.