0 (800) 402 204
Графік роботи
Графік роботи колл-центру 0 (800) 402 204
ПН – ПТ
з 09:00 до 19:00
СБ – НД
з 10:00 до 17:00
Статті

Три смачні вегетаріанські рецепти

03 жовтня 2019

Один з головних стереотипів, стосовно веганського та вегетаріанського меню, що спливає у головах більшості людей: немає що їсти, лише одна трава. Ми поспішаємо зруйнувати цей міф та спеціально для цього знайшли смачні, ситні, легкі та швидкі рецепти веганських і вегетаріанських страв, що нікого не залишать байдужими.

Каррі з картоплею

Інгредієнти

  • 1 ст.л. кокосової олії
  • 1 цибуля
  • 2 зубчики часнику
  • Натертий імбир
  • 3 ст.л. тайської вегетаріанської червоної пасти 
  • 1 ст.л. арахісового масла
  • 500 г солодкої картоплі
  • 400 мл кокосового молока
  • 200 г шпинату
  • Сік лайму
  • Варений рис, для подачі (необов’язково)
  • Сухий смажений арахіс для подачі (за бажанням)

Спосіб приготування:

  1. Розтопіть 1 ложку кокосової олії в каструлі на середньому вогні. Додайте подрібнену цибулю та тушкуйте протягом 5 хвилин. Додайте 2 тертих зубчики часнику і тертий імбир. Варіть ще близько 1 хвилини до однорідного стану.
  2. Потім поступово додайте 3 столові ложки тайської червоної карі, 1 ложку арахісового масла і 500 г солодкої картоплі, очищену від шкірки і нарізану шматочками. Потім додайте 400 мл кокосового молока і ще 200 мл води.
  3. Доведіть до кипіння, вимкніть вогонь і тушкуйте, не закриваючи, протягом 25-30 хвилин, до тих пір, поки солодка картопля не стане м’якою.
  4. У готове блюдо додайте 200 г шпинату, сік лайма та добре приправте улюбленими спеціями Подавайте з вареним рисом.

Спаржа і лимонні спагеті з горошком

Інгредієнти

  • 150 г цільнозернових спагеті
  • 160 г спаржі
  • 2 ст. л. ріпакової олії
  • 220 г цибулі-порей
  • 1 червоний перець
  • 1 зубчик часнику, дрібно натертий на тертці
  • 160 г замороженого гороху
  • 1 лимон

Спосіб приготування:

  1. Відваріть спагеті, а за 3 хвилини до готовності додайте спаржу. Тим часом нагрійте олію на великій сковороді з антипригарним покриттям, піджарюйте цибулю-порей і перець протягом 5 хвилин. Натріть часник, горох і цедру лимона та варіть всю суміш ще кілька хвилин.
  2. Злийте зайву воду і перекладіть макарони на сковороду, додавши трошки води, ретельно перемішуючи. Доведіть до готовності, заправляйте лимонним соком. Розкладіть в неглибокі миски і подавайте на стіл.

Брауні

Інгредієнти

  • 2 ст.л меленого насіння льону
  • 200г темного шоколаду
  • ½ ч.л. кавових гранул
  • 80 г веганського маргарину
  • 125 г борошна
  • 70 г меленого мигдалю
  • 50 г какао-порошку
  • ¼ ложка розпушувача
  • 250 г золотистої цукрової закваски
  • 1½ ч.л. екстракту ванілі

Спосіб приготування:

  1. Нагріваємо духовку до температури 170°C. Змастіть маслом і вистеліть квадратну форму пергаментом для випічки. Змішайте насіння льону зі склянкою води та відкладіть принаймні на 5 хвилин.
  2. У каструлі розтопіть 120 г шоколаду, каву та маргарин з 60 мл води на повільному вогні. Дайте трохи охолонути.
  3. Покладіть в миску борошно, мигдаль, какао, розпушувач і ¼ ложку солі та перемішайте, щоб видалити грудочки. Ручним віночком змішайте цукор з розтопленою шоколадною сумішшю і добре збийте до отримання однорідної глянсової маси. Додайте насіння льону, екстракт ванілі. Ложкою викладіть масу у форму. 
  4. Випікайте 35-45 хвилин. Дайте десерту повністю охолонути у формі, а потім нарізайте квадратиками та подавайте на стіл.

Сподіваємося, що наші рецепти подарують вам виключно позитивні емоції, багато вітамінів та заряд активності. Смачного вам місяця вегетаріанства!

Поділитися:
Читайте по темі
Читайте також
Категорії
Закрити
Популярні теги
Закрити