Рус
Укр
loader
background card img
Статті

Три смачні вегетаріанські рецепти

3 Жовтня 2019

Категорії

Один з головних стереотипів, стосовно веганського та вегетаріанського меню, що спливає у головах більшості людей: немає що їсти, лише одна трава. Ми поспішаємо зруйнувати цей міф та спеціально для цього знайшли смачні, ситні, легкі та швидкі рецепти веганських і вегетаріанських страв, що нікого не залишать байдужими.

Каррі з картоплею

Інгредієнти

  • 1 ст.л. кокосової олії
  • 1 цибуля
  • 2 зубчики часнику
  • Натертий імбир
  • 3 ст.л. тайської вегетаріанської червоної пасти 
  • 1 ст.л. арахісового масла
  • 500 г солодкої картоплі
  • 400 мл кокосового молока
  • 200 г шпинату
  • Сік лайму
  • Варений рис, для подачі (необов’язково)
  • Сухий смажений арахіс для подачі (за бажанням)

Спосіб приготування:

  1. Розтопіть 1 ложку кокосової олії в каструлі на середньому вогні. Додайте подрібнену цибулю та тушкуйте протягом 5 хвилин. Додайте 2 тертих зубчики часнику і тертий імбир. Варіть ще близько 1 хвилини до однорідного стану.
  2. Потім поступово додайте 3 столові ложки тайської червоної карі, 1 ложку арахісового масла і 500 г солодкої картоплі, очищену від шкірки і нарізану шматочками. Потім додайте 400 мл кокосового молока і ще 200 мл води.
  3. Доведіть до кипіння, вимкніть вогонь і тушкуйте, не закриваючи, протягом 25-30 хвилин, до тих пір, поки солодка картопля не стане м’якою.
  4. У готове блюдо додайте 200 г шпинату, сік лайма та добре приправте улюбленими спеціями Подавайте з вареним рисом.

Спаржа і лимонні спагеті з горошком

Інгредієнти

  • 150 г цільнозернових спагеті
  • 160 г спаржі
  • 2 ст. л. ріпакової олії
  • 220 г цибулі-порей
  • 1 червоний перець
  • 1 зубчик часнику, дрібно натертий на тертці
  • 160 г замороженого гороху
  • 1 лимон

Спосіб приготування:

  1. Відваріть спагеті, а за 3 хвилини до готовності додайте спаржу. Тим часом нагрійте олію на великій сковороді з антипригарним покриттям, піджарюйте цибулю-порей і перець протягом 5 хвилин. Натріть часник, горох і цедру лимона та варіть всю суміш ще кілька хвилин.
  2. Злийте зайву воду і перекладіть макарони на сковороду, додавши трошки води, ретельно перемішуючи. Доведіть до готовності, заправляйте лимонним соком. Розкладіть в неглибокі миски і подавайте на стіл.

Брауні

Інгредієнти

  • 2 ст.л меленого насіння льону
  • 200г темного шоколаду
  • ½ ч.л. кавових гранул
  • 80 г веганського маргарину
  • 125 г борошна
  • 70 г меленого мигдалю
  • 50 г какао-порошку
  • ¼ ложка розпушувача
  • 250 г золотистої цукрової закваски
  • 1½ ч.л. екстракту ванілі

Спосіб приготування:

  1. Нагріваємо духовку до температури 170°C. Змастіть маслом і вистеліть квадратну форму пергаментом для випічки. Змішайте насіння льону зі склянкою води та відкладіть принаймні на 5 хвилин.
  2. У каструлі розтопіть 120 г шоколаду, каву та маргарин з 60 мл води на повільному вогні. Дайте трохи охолонути.
  3. Покладіть в миску борошно, мигдаль, какао, розпушувач і ¼ ложку солі та перемішайте, щоб видалити грудочки. Ручним віночком змішайте цукор з розтопленою шоколадною сумішшю і добре збийте до отримання однорідної глянсової маси. Додайте насіння льону, екстракт ванілі. Ложкою викладіть масу у форму. 
  4. Випікайте 35-45 хвилин. Дайте десерту повністю охолонути у формі, а потім нарізайте квадратиками та подавайте на стіл.

Сподіваємося, що наші рецепти подарують вам виключно позитивні емоції, багато вітамінів та заряд активності. Смачного вам місяця вегетаріанства!

Поділитися
Читайте по темі
Читайте також