0 (800) 402 204
Графік роботи
Графік роботи колл-центру 0 (800) 402 204
ПН – ПТ
з 09:00 до 19:00
СБ – НД
з 10:00 до 17:00
Статті

Великодня випічка: що цікавого приготувати на свято

04 квітня 2023

Великдень є одним із найбільших і, що важливо, найсмачніших свят у культурі українців. Скільки страв існує — не злічити: запечене м'ясо та м'ясні рулети, домашня ковбаса, голубці, холодець, солоні та солодкі запіканки, ситні та легкі салати!.. А символічною у цей день вважається здобна випічка — паска. Проте зараз на Великдень готують і крафіни, і панетоне, і кекси: шоколадні, з цитрусовим смаком чи кремом. Наскільки вистачить фантазії та вміння! А ми пропонуємо приготувати до великоднього столу сирну паску. 

СИРНА ПАСКА 

Подружитися з дріжджами буває не просто, але це зовсім не означає, що вам не вдасться приготувати домашній смаколик до Великодня! Сирну паску готувати легко і не потрібно запікати. Для цього обирайте якісний домашній сир та жирні вершки. За бажанням можете додати в паску родзинки, яйця, мигдаль чи цукати.  

Нам сподобався рецепт Євгена Клопотенка, тому ви можете спробувати приготувати за його рекомендаціями. А ми порадимо інвентар, який точно знадобиться вам для цього. 

МИСКИ І ПЛАНЕТАРНІ МІКСЕРИ 

Запорука вдалої випічки — гарно замішане тісто. Для цього скористайтеся керамічними мисками Emile Henry GASTRON чи мисками з нержавіючої сталі від брендів GEFU та Brabantia, які мають різні особливості: наприклад, нековзну основу або ж спеціальну кришку, яка запобігатиме розбризкуванню тіста під час змішування. 

Чи варто казати, що найлегше замішувати тісто за допомогою планетарних міксерів? Хто хоча б один раз спробував, навряд чи візьметься за цей процес згодом вручну. У чаші міксера інгредієнти поєднуються швидко та рівномірно, а за той час, поки він працює, ви можете підготувати начинку чи духовку для подальшої роботи. І хоча планетарні міксери — техніка не з дешевих, будьте певні, що з таким помічником усі ваші кулінарні задуми будуть втілені на професійному рівні. Обирайте свій планетарний міксер від всесвітньо відомих брендів KitchenAid та Smeg. 

ЛОПАТКИ ТА ВІНЧИКИ 

У нас є готові набори з інвентарем для замішування тіста, як-от набір Brabantia TASTY+, а також є безліч різноманітних вінчиків окремо. З нержавіючої сталі, силікону чи нейлону, обирайте зручний вінчик з-поміж брендів Brabantia, Joseph Joseph, Birkmann, WMF та інших.  

Лопатки знадобляться вам для перемішування делікатного тіста, а також зручного переміщення з форм уже готової паски. Пропонуємо лопатки та шпателі різної довжини, форми та дизайну саме для ваших потреб. До речі, працювати з тістом, а особливо ділити його на рівні шматки, зручно спеціальними скребками зі шкалою вимірювання. 

СИТО ДЛЯ ПРОСІЮВАННЯ 

Для сирної паски вам імовірно вистачить цих кухонних помічників, а якщо плануєте спекти крафін чи традиційну паску із борошна, то вам не обійтися без сита. Відомо, що борошно обов'язково потрібно просіяти перед замішуванням, щоб наситити його киснем і випічка була пухкою. Рекомендуємо сита різного діаметру Brabantia, Gefu або ж зручний кухоль-сито Birkmann

ФОРМИ ДЛЯ ПЕЧИВА 

Додайте до святкових десертів домашнє печиво. Обирайте спеціальний великодній набір форм від Birkmann з фігурками кролика, морквини, метелика, яйця та курча — і ваша малеча точно буде у захваті! Особливо якщо ви запросите маленьких помічників приготувати таке печиво разом. У наявності також інші форми для печива, якими можна урізноманітнити асортимент смаколиків. 

Мирного Великодня і вдалих кулінарних експериментів! 

Поділитися:
Читайте по темі
Читайте також
Категорії
Закрити
Популярні теги
Закрити