0 (800) 402 204
Графік роботи
Графік роботи колл-центру 0 (800) 402 204
ПН – ПТ
з 09:00 до 19:00
СБ – НД
з 10:00 до 17:00
Статті

Смачнючі капкейки

15 січня 2018

Капкейки

Борошно — 210 г.

Розпушувач — 1 ч.л.

Сіль — 1/2 ч.л.

Вершкове масло — 60 г.

Молоко — 85 г.

Яйця — 3 шт.

Жовтки — 3 шт.

Цукор — 200 г.

Крем

Вершки 33% — 150 г.

Максарпоне — 250 г.

Цукрова пудра — 50 г.

Просочувач

Лимон – 1 шт.

Цукор 50 г.

Вода 50 г.

Ягоди для оздоблення  - малина, ожина, лохина, смородина, чорниця тощо.

Процес приготування:

Змішайте вінчиком сухі інгредієнти: борошно (210 г.), розпушувач (1 ч.л.), сіль (1/2 ч.л.). 

У маленькій мисочці з’єднайте вершкове масло (60 г.) і молоко (85 г.). Грійте в мікрохвильовці, поки масло не розтане. Перемішайте. Суміш не стане однорідною, це нормально.

У термостійкій мисці з’єднайте три яйця і три жовтка, цукор (200 г.). На водяній бані збивайте суміш доти, доки цукор не розчиниться. Потім зніміть з вогню і продовжуйте збивати ще хвилин 5. Маса має стати блідою і дуже пишною, збільшившись в об’ємі. 

Вмішайте сухі інгредієнти у два-три етапи. А тепер в чашку з масляною сумішшю покладіть 3-4 столових ложки тіста, перемішайте і перелийте назад до всього тіста.

Форму для капкейків вистеліть паперовими кошиками і залийте тістом на 3/4. Воно підійметься, тому не перестарайтеся. 

Випікайте при 160 градусах 20 хвилин. Як тільки з’явиться рум’яна шкоринка — виймайте.

Сироп

Тепер підготуємо сироп! Змішайте гарячу міцну каву (100 г.), алкоголь (марсала, коньяк) — 20 г. і цукор 40 г. Добре перемішайте і просотайте ним охололі кекси. Для цього беремо пензлик, змазуємо кекси зверху, даємо їм просотатися кілька хвилин і повторюємо це чотири рази.

Основа готова, тепер крем. 

У холодній мисці холодними вінчиками міксера збийте 33% вершки (150 г.). Збивайте на максимальній швидкості. Спочатку здаватиметься, що нічого не відбувається, вершки будуть рідкими. Але хвилин через 5 вони швидко почнуть густішати, з’являться фактурні хвилі. Не перестарайтеся, вершки можуть згорнутися. 

 В окремій чашці збийте маскарпоне (250 г.) з цукровою пудрою (50 г.). Зверху викладіть збиті вершки і спатулою змішайте круговими рухами.

Перекладайте крем у мішок і прикрашайте капкейки, присипаючи зверху ягодами. Смачного!

Поділитися:
Читайте по темі
Читайте також
Категорії
Закрити
Популярні теги
Закрити