Капкейки
Борошно — 210 г.
Розпушувач — 1 ч.л.
Сіль — 1/2 ч.л.
Вершкове масло — 60 г.
Молоко — 85 г.
Яйця — 3 шт.
Жовтки — 3 шт.
Цукор — 200 г.
Крем
Вершки 33% — 150 г.
Максарпоне — 250 г.
Цукрова пудра — 50 г.
Просочувач
Лимон – 1 шт.
Цукор 50 г.
Вода 50 г.
Ягоди для оздоблення - малина, ожина, лохина, смородина, чорниця тощо.
Процес приготування:
Змішайте вінчиком сухі інгредієнти: борошно (210 г.), розпушувач (1 ч.л.), сіль (1/2 ч.л.).
У маленькій мисочці з’єднайте вершкове масло (60 г.) і молоко (85 г.). Грійте в мікрохвильовці, поки масло не розтане. Перемішайте. Суміш не стане однорідною, це нормально.
У термостійкій мисці з’єднайте три яйця і три жовтка, цукор (200 г.). На водяній бані збивайте суміш доти, доки цукор не розчиниться. Потім зніміть з вогню і продовжуйте збивати ще хвилин 5. Маса має стати блідою і дуже пишною, збільшившись в об’ємі.
Вмішайте сухі інгредієнти у два-три етапи. А тепер в чашку з масляною сумішшю покладіть 3-4 столових ложки тіста, перемішайте і перелийте назад до всього тіста.
Форму для капкейків вистеліть паперовими кошиками і залийте тістом на 3/4. Воно підійметься, тому не перестарайтеся.
Випікайте при 160 градусах 20 хвилин. Як тільки з’явиться рум’яна шкоринка — виймайте.
Сироп
Тепер підготуємо сироп! Змішайте гарячу міцну каву (100 г.), алкоголь (марсала, коньяк) — 20 г. і цукор 40 г. Добре перемішайте і просотайте ним охололі кекси. Для цього беремо пензлик, змазуємо кекси зверху, даємо їм просотатися кілька хвилин і повторюємо це чотири рази.
Основа готова, тепер крем.
У холодній мисці холодними вінчиками міксера збийте 33% вершки (150 г.). Збивайте на максимальній швидкості. Спочатку здаватиметься, що нічого не відбувається, вершки будуть рідкими. Але хвилин через 5 вони швидко почнуть густішати, з’являться фактурні хвилі. Не перестарайтеся, вершки можуть згорнутися.
В окремій чашці збийте маскарпоне (250 г.) з цукровою пудрою (50 г.). Зверху викладіть збиті вершки і спатулою змішайте круговими рухами.
Перекладайте крем у мішок і прикрашайте капкейки, присипаючи зверху ягодами. Смачного!