0 (800) 402 204
Графік роботи
Графік роботи колл-центру 0 (800) 402 204
ПН – ПТ
з 09:00 до 19:00
СБ – НД
з 10:00 до 17:00
Статті

Як правильно чистити посуд для приготування підручними засобами

14 жовтня 2020

Процес приготування страв — справа дійсно захоплива, безсумнівно смачнюща та дуже цікава. Але у всього є своя ціна, і за шикарну вечерю нам потрібно розплачуватися великою кількістю немитого посуду. З багатьма забрудненнями може впоратися посудомийна машина, а ось безпосередньо з посудом для приготування, різноманітними сковорідками, сотейниками та каструлями доводиться розбиратися власноруч. Тому що, якщо ви бажаєте продовжити термін служби вашого посуду для приготування, потрібно дотримуватися особливих правил для кожного покриття та матеріалу, з яких зроблені ваші сковорідки та каструлі. А щоб не загубитися в цьому різноманітті, ми підготували для вас декілька важливих порад.

До всієї продукції PROMENU надаються рекомендації по догляду. Ви завжди можете поставити питання про догляд за купленим вами товаром нашим фахівцям у магазинах, контакт-центрі та в соціальних мережах.

Нержавіюча сталь

Посуд із нержавіючої сталі за умов інтенсивної експлуатації та при поганому догляді дуже швидко тьмяніє. Але повернути своїм каструлям блиск — не так важко.

1. Поставте каструлю на плиту та наповніть наполовину простою водою.

2. Повільно додавайте харчову соду. Усього нам знадобиться три столові ложки. Через декілька хвилин ви побачите, як на поверхню води спливають усі забруднення з вашої каструлі.

3. Зніміть каструлю з плити, злийте воду, а потім промийте проточною водою та витріть поверхню паперовим рушником чи м’якою тканиною.

Скло

Скляні форми для випікання — ідеально підходять для пирогів та смачної випічки з макаронних виробів. Водночас такий матеріал охоче накопичує на стінках жир, якого потім дуже важко позбутися. Але лише трошки зусиль і це дуже легко виправити.

  1. Змішуємо харчову соду з олією чайного дерева. Додаємо всього декілька крапель та перемішуємо до густої маси. Беремо тонку щіточку, або ж стару зубну щітку та наносимо нашу пасту на брудні ділянки. Після того, як ви нанесли пасту, залиште форму на 20 хвилин.
  2. Беремо дрібні шматочки алюмінієвої фольги та круговими рухами повільно очищуємо нашу форму від бруду. Секрет у тому, щоб ретельно та обережно працювати над невеликими ділянками, поступово очищуючи всю поверхню від жиру.

Чавун

Чавун дуже важко очистити від бруду, але ми знаємо секрет, який допоможе вам впоратися. Знадобиться лише трохи зусиль та завзятості. Тож скоріше підготуйте морську сіль, картоплину та олію.

  1. Беремо нашу брудну сковороду та додаємо на неї велику кількість морської солі.
  2. Беремо картоплю, розрізаємо її навпіл, беремо половинку, повертаємо очищеною стороною до долоні, а не чищеною стороною починаємо поступово натирати поверхню нашої сковороди. Чим сильніше — тим кращим буде результат. Сіль може стати брудною, тож змийте та повторіть знову, поки не відітрете всі забруднення.
  3. Промийте сковороду та поставте на плиту, виливши на поверхню декілька крапель олії. Тушкуйте на слабому вогні 30 хвилин. Потім дайте сковороді охолонути та витріть всю олію паперовим рушником. Секрет у тому, що в такий спосіб залишки олії створять натуральний захисний шар для вашої сковороди.

Сподіваємося, наші поради допоможуть вам підтримувати ваш посуд чистим та сяючим надовго. Головне, пам’ятайте, що кожний матеріал потребує свого особливого догляду, аби ваші сковороди та каструлі ще довго могли радувати вас смачними стравами.

Поділитися:
Читайте по темі
Читайте також
Категорії
Закрити
Популярні теги
Закрити