0 (800) 402 204
Графік роботи
Графік роботи колл-центру 0 (800) 402 204
ПН – ПТ
з 09:00 до 19:00
СБ – НД
з 10:00 до 17:00
Статті

Як правильно використати літні продукти восени

25 вересня 2019

На календарі вже осінь, повертається легка прохолода, а прощатися з літом ще не дуже хочеться. Напевно на полицях супермаркетів ще залишились фрукти та овочі, сезон яких вже закінчується. Що ж робити з літнім врожаєм і як зберегти сонячний спекотний настрій навіть у вересні? Ми підготували для вас декілька простих, але дієвих порад, які допоможуть вам свідомо споживати продукти, приготувати найсмачніші страви та порадувати себе вітамінним коктейлем прохолодними осінніми вечорами.

Намагайтеся не викидати продукти. Замість цього краще подумайте як ви можете їх раціонально використати, як скомбінувати, які приготувати страви. Можливо варто дещо проекспериментувати, знайти нові рецепти, або ж віддатися імпровізації. В будь-якому випадку потрібно пам’ятати про те, що свідоме споживання — важливий аспект нашого життя, який напряму впливає на екологію навколишнього середовища.

Одна з найпростіших порад: консервування. В одній з наших статей ми вже говорили про історію консервування продуктів та зруйнували ряд міфів, пов’язаних з цим явищем. Варення, джеми, компоти, консервовані овочі та багато іншого. Все таке запашне, смачне та корисне. Консервування — один з найкращих способів швидко позбавитися залишків літніх продуктів та забезпечити себе смачними стравами на всю осінь та зиму.

Швидкі рецепти на кожен день. Не потрібно витрачати десятки годин за плитою, щоб приготувати смачні страви для всієї сім’ї з літніх овочів. Найпростіший варіант: смажені помідори, цукіні та баклажани. Вам потрібні лише овочі, спеції, трошки сиру, сметана, або інші заправки.

З фруктів можна приготувати смачне фруктове пюре та вживати його просто так, або зі шматочком хліба, чи млинцями на сніданок та у якості легкого перекусу. До того ж можна зробити безліч соків, коктейлів, фрешів, і все це за мінімум часу і з максимумом користі.

Салати. Багато салатів! Будь-які: овочеві, фруктові, м’ясні або повністю вегетаріанські. Ви можете комбінувати інгредієнти так, як вам заманеться. В пригоді стануть помідори, огірки, редис, капуста, цукіні, баклажани, цибуля, часник, авокадо, яблука, абрикоси.

Не бійтеся експериментувати, змішувати інгредієнти та вражати своїх близьких новими смачними стравами. Дотримуйтеся цих правил і ви точно візьмете максимум від залишившихся на полицях літніх овочів та фруктів. Смачної вам осені!

Поділитися:
Читайте по темі
Читайте також
Категорії
Закрити
Популярні теги
Закрити