0 (800) 402 204
Графік роботи
Графік роботи колл-центру 0 (800) 402 204
ПН – ПТ
з 09:00 до 19:00
СБ – НД
з 10:00 до 17:00
Статті

Затишний вечір з коханими: ідеї для сервірування

01 лютого 2021

День всіх закоханих вже близько, і ось ви вирішили зробити важливий крок та взяти на себе відповідальність за святковий романтичний сніданок, обід чи вечерю разом з коханою половинкою. У вашому розпорядженні ваші виключні кулінарні здібності, декілька наборів посуду, столових приборів, серветки і скатертини, але відразу виникає питання: з чого почати? У PROMENU є на це не просто відповідь, а декілька корисних порад та готових рішень, які допоможуть вам здивувати кохану людину не лише смачними стравами, а ще й неймовірною сервірувальною композицією.

Біле золото на сніданок

Поєднання білосніжного фарфору із золотим кольором — класичне, майже хрестоматійне рішення на будь-який випадок. В епоху палацових бенкетів таке поєднання вважалося демонстрацією шляхетності та багатства господарів. З роками асоціація з розкішшю відійшла на другий план, а на першому став ефектний вигляд такого колірного поєднання.

Для того, щоб ефектно подати ранковий чай або каву, візьміть білосніжні чашки з блюдцями з витонченого кістяного фарфору та столові прибори золотого кольору. Вони не відвертатимуть на себе увагу, натомість допоможуть розставити потрібні акценти та зроблять ваше сервірування достатньо ефектним. Подавайте напої разом з легкими ранковими снеками на дерев’яній таці, прикрасивши композицію мінімалістичною вазою. Гарантуємо виключно приємні емоції для вас та вашої половинки.

Альтернативний класичний варіант — срібло та фарфор. Він виглядає стримано та скромно, на відміну від золота, і вимагає для себе додаткових аксесуарів. Спробуйте додати до вашої композиції яскраву скатертину, або серветки глибокого насиченого кольору. Синій, білий та срібний — ще одне безпрограшне поєднання на будь-який випадок.

Екостиль на обід

Для атмосферного та затишного обіду удвох відмінно підійде сервірування в екостилі. Головне правило — менше скла та фарфору, більше натуральних матеріалів. У такому сервіруванні переважає коричнева колірна гама та дерев’яні текстури.

Використовуйте спеціальні дошки-підставки з натуральної деревини, сервірувальні ложки для основних страв та створюйте атмосферу затишного заміського обіду десь далеко від міської метушні, де ви тільки удвох наодинці з природою.

Додаткові акценти можна розставити з допомогою скатертин та серветок у ніжній колірній гамі та клітковим патерном. І не забудьте про композиції з декоративних дерев’яних гілочок, шишок та жолудів.

Скандинавський мінімалізм на вечерю

Абсолютний фаворит у трендах сервірування — скандинавський стиль, який поєднав у собі всі переваги мінімалізму разом з особливим північним характером. Особлива атмосфера такого сервірування відмінно підійде для романтичної вечері удвох. Жодних зайвих акцентів, ніщо не буде відвертати вашу увагу і ви зможете насолодитися смачними стравами та розмовами зі своїми коханими.

Скандинавський стиль це, по-перше, простота форми. Тож радимо вибрати лаконічний фарфоровий посуд з класичними формами, без зайвого декору і такі самі столові прибори. Розставити акценти допоможуть підставки для блюд зі стравами з природним рельєфним патерном, стилізованим під камінь. Елегантною деталлю стануть високі келихи на тонкій ніжці. Зазвичай, скандинавське сервірування витримують у холодній колірній гамі, тож, для того, щоб додати вашій вечері більше тепла та затишку, використовуйте свічки та не забувайте про лаконічний декор у вигляді квіткових композицій з вкрапленнями рожевого або червоного.

Все це — лише базові поради, які допоможуть вам зробити перший крок та почати створювати свої власні сервірувальні композиції. Не бійтеся експериментувати та давати волю своїй фантазії. Бажаємо вам теплого та затишного Дня закоханих разом з вашою другою половинкою.

Поділитися:
Читайте по темі
Читайте також
Категорії
Закрити
Популярні теги
Закрити