0 (800) 402 204
Графік роботи
Графік роботи колл-центру 0 (800) 402 204
ПН – ПТ
з 09:00 до 19:00
СБ – НД
з 10:00 до 17:00
Статті

Збираємося на пікнік: три простих, але важливих кроки

16 серпня 2019

ProMenu пропонує провести серпень активно та зарядитися літнім настроєм надовго. Кращим рішенням у спекотний день стає пікнік з друзями, родиною або коханою людиною. Чудовий вихід на природу можна влаштувати навіть не виїжджаючи за місто. Дізнайтеся, що обов’язково потрібно взяти на пікнік та які смачні снеки приготувати.

Обираємо місце

Можна відмінно відпочити, зібравшись на пікнік у місті: у тихому парку, на набережній або на морі. Головне — підібрати мальовниче та тихе місце, де ви зможете відпочити від повсякденності та чудова компанія. Обирайте безпечні та затишні місця для проведення ідеального дня. 

Що взяти з собою

Почуючи слово «пікнік», в уяві одразу постає красива ковдра, традиційно у клітинку. Тому радимо обрати м’яку ковдру, на якій буде зручно сидіти та розкласти тарілки. Також можна взяти декілька невеликих подушок для особливого комфорту та краси. Якщо ви збираєтеся компанією або сім’єю, подбайте про розваги. Наприклад бадмінтон, твістер, настільні та карточні ігри.

Посуд — також важливий пункт підготовки до виходу на природу. Чим простіше будуть страви, тим менше вам знадобиться. Тут варто подумати про навколишнє середовище та взяти їжу у ланчбоксах, використовувати бумажні тарілки або прихопити звичайні. Смачний домашній лимонад зручно взяти у пляшці для води, а, якщо це гаряча смачна кава, то вам не обійтися без термосу. Замість одноразових виделок та ножів візьміть звичайні або ж приготуйте страви Finger Food.

Ідеї страв

Для початку запасіться сезонними ягодами, фруктами та овочами. Порізаний кавун та диня, персики, виноград, інжир та інше. Зробіть цілий контейнер ягід, склавши у нього лохину, малину, ожину — сезонні ягоди серпня. Зі свіжих овочів можна приготувати салат, або просто нарізати на шматочки, як снек. Чудовим доповненням стануть корисні горішки — обирайте улюблені.

Простими бутербродами вже нікого не здивувати! Тому ось декілька ідей незвичайних страв для пікніку:

  • Капрезе на шпажках. Легка італійська закуска з помідор, моцарели, оливкової олії і базиліку. На на пікнік зручніше взяти капрезе на шпажках, а полити олією можна безпосередньо на місці. 
  • Цукіні у духовці. Цукіні ріжемо на 4 частини і кладемо на деко. У мисці змішуємо орегано, базилік, чорний перець, сіль, дрібно натертий сир і рубаний часник. Цукіні необхідно спочатку полити оливковою олією, а потім посипати спеціями. Випікаємо приблизно 15 хвилин до готовності.
  • Гуакамоле. Це холодна мексиканська закуска з м'якоті авокадо. Можна просто потовкти стиглий плід виделкою і додати спеції за смаком, помідори, огірки, перець, цибулю. І не забудьте про тортилью, хлібці або лаваш.
  • Роли з овочами. Змащуємо лаваш крем-сиром і кладемо листи салату. Зверху викладаємо свіжі овочі, нарізані соломкою. Посипаємо тертим сиром і загортаємо.
  • Хумус. Відмінна закуска з нуту, яку можна намазувати на хліб або є разом з овочами. Приготувати її вдома не складе труднощів.
Поділитися:
Читайте по темі
Читайте також
Категорії
Закрити
Популярні теги
Закрити