0 (800) 402 204
Графік роботи
Графік роботи колл-центру 0 (800) 402 204
ПН – ПТ
з 09:00 до 19:00
СБ – НД
з 10:00 до 17:00
Статті

Французька осінь: 4 рецепти для запікання

13 жовтня 2021

Осінь — найкращий час для французької кухні. Ароматні десерти, ніжне запечене м’ясо, хрусткі багети та класичний хліб — всіма цими смаколиками ви можете порадувати себе прямо вдома разом зі спеціальним посудом для випікання від Emile Henry. Скоріше беріть всі необхідні інгредієнти, бо спеціально для вас PROMENU зібрали найкращі французькі рецепти, які ви зможете з легкістю приготувати вдома й побалувати себе та своїх близьких витонченою кухнею.

Пиріг з інжиром

Для цього французького смаколика нам знадобиться форма для випікання Emile Henry.
 
Інгредієнти для тіста:

  • 100 г вершкового масла
  • 100 г цукру
  • 3 шт. яєць
  • 150 г борошна
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • 1 шт. лайм

Для начинки та крамбла:

  • 5-6 шт. інжиру
  • 30 г вершкового масла
  • 2 столові ложки коричневого цукру
  • 2 столові ложки мигдального борошна

Спосіб приготування:

  1. Спочатку підготуємо тісто. Масло потрібно збити з цукром протягом 3-5 хвилин. Додайте яйця, не припиняючи збивати. Просійте борошно та додайте у суміш разом з розпушувачем. Збивайте тісто до однорідного стану. 
  2. Промийте лайм, зніміть цедру і вичавіть сік. Додайте цедру і сік до тіста, добре збийте міксером.
  3. Інжир помийте та поріжте на 4 частини. Підсмажте його з маслом та цукром на сковороді приблизно 1-2 хвилини.
  4. Тепер приготуємо крамбл. Змішайте 2 столові ложки мигдальної муки, 20 г вершкового масла та 1 столову ложку цукру, перемішуючи до однорідної маси.
  5. Форму змастіть вершковим маслом, присипте борошном та вилийте тісто у форму.
  6. Зверху викладіть інжир і крамбл, злегка присипте мигдальним борошном. Попередньо розігрійте духовку до 180°C та випікайте протягом 30-35 хвилин.
  7. Важливо: перед подачею залиште пиріг охолонути приблизно на 10 хвилин.

Хліб

У спеціальних формах від Emile Henry ви з легкістю зможете приготувати смачненький, свіжий, домашній хліб. 

Інгредієнти:

  • 500 г борошна
  • 280 г теплої води
  • 10 г / 2 чайної ложки солі
  • 10 г / 2 чайної ложки цукрової пудри
  • 10 г / 2 чайної ложки сухих пекарських дріжджів
  • 2 столової ложки молока

Спосіб приготування:

  1. Нагрійте воду приблизно до 30°C.
  2. Змішайте борошно, сіль, цукор і сушені дріжджі в мисці. Поступово влийте у суміш теплу воду та обережно вимішуйте тісто руками 2-3 хвилини.
  3. Сформуйте з тіста кульку, накрийте кухонним рушником і залиште підійматися на 20 хвилин.
  4. Знову замісіть тісто, щоб видалити весь вуглекислий газ і скласти акуратну кульку.
  5. Посипте форму для випікання борошном і покладіть у неї тісто. Знову залиште підійматися на 45 хвилин.
  6. Зверху змастіть тісто молоком, зробіть невеликі надрізи по всій поверхні та накрийте кришкою.
  7. Попередньо розігрійте духовку до  240°C та випікайте хліб протягом 35 хвилин.
  8. Перед подачею, щоб хліб залишився хрустким зовні та м’яким всередині, зніміть кришку та дайте йому охолонути приблизно пів години.

Запечена курка з розмарином та глазурованими овочами

Що може бути смачнішим за запечену соковиту курочку разом з запашними овочами? Приготуйте її у спеціальній формі від Emile Henry та відкрийте для себе нові відтінки смаку улюбленої страви.

Інгредієнти:

  • 1 курка середніх розмірів приблизно 1,8 кг
  • 1 гілочка свіжого розмарину 
  • 1 гілочка свіжого чебрецю
  • 1 столова ложка оливкової олії 
  • 1 м’ясистий помідор 
  • 6 середніх картоплин з твердою м’якоттю 
  • 3 морквини 
  • 1 цибулина
  • 1 хороша гілочка селери
  • Дрібка меленого перцю 
  • 1 чайна ложка морської солі

Спосіб приготування:

  1. Попередньо нагрійте духовку до 220°C.
  2. Добре приправте курку зсередини, додавши гілочки розмарину і чебрецю.
  3. Очистьте картоплю, моркву, цибулю та селеру. Картоплю поріжте на четвертинки, моркву і селеру — скибочками.
  4. Помідор наріжте досить великими кубиками, а цибулю дрібними скибочками.
  5. Покладіть курку у форму для випікання, а навколо розподіліть овочі. Полийте все оливковою олією і посипте зверху морською сіллю.
  6. Накрийте форму кришкою, поставте у духовку та готуйте 1 годину 40 хвилин при температурі 220°C.

Ягня в таджині з чорносливом, спеціями та підсмаженим мигдалем

Ніжне та запашне м’ясо ягняти найкраще за все буде смакувати, приготоване у таджині від Emile Henry. Так воно збереже всі свої аромати, сік, поживні речовини та насичений смак.

Інгредієнти:

  • 1,5 кг ягнячого м’яса
  • 3 цибулини
  • 3 морквини
  • 50 мл олії
  • Шафран
  • 2 чайні ложки молотого імбиру
  • 2 палички кориці
  • 2 столові ложки акацієвого меду
  • 300 г чорносливу
  • 60 г цілого бланшованого мигдалю
  • Дрібна сіль і мелений перець
  • 6 гілочок свіжого коріандру
  • Додатково: 4 твердих картоплини

Спосіб приготування:

  1. Наріжте м’ясо кубиками розміром приблизно 3 см. 
  2. Очистьте цибулю і моркву та наріжте їх дрібними шматочками.
  3. Налийте трошки олії у таджин та нагрійте його протягом декількох хвилин на середньому вогні. 
  4. Шматочки м’ясо попередньо трохи обсмажте на сковороді.
  5. Викладіть цибулю, моркву, шафран та імбир у таджин, постійно помішуючи. Деглазуйте з медом і варіть ще кілька хвилин.
  6. Потім додайте шматочки м’яса, корицю та добре перемішайте. Налийте у таджин половину склянки води,  а зверху посипте коріандром.
  7. Накрийте кришкою і готуйте протягом 1 години 15 хвилин на дуже повільному вогні або в духовці, попередньо розігрітій до 180°C.
  8. Перед подачею прикрасьте порцію підсмаженим мигдалем.

Смачного!

Поділитися:
Читайте по темі
Читайте також
Категорії
Закрити
Популярні теги
Закрити