Шукаєте ідеї новорічних простих рецептів для святкового столу? Спеціально для вас ми вибрали два найкращих та найпростіших рецепти здорових та смачних страв, що не залишать байдужими нікого з ваших гостей.
Запіканка з капусти
Інгредієнти:
- 270 г чіабати
- 350мл молока
- 4 ст.л. оливкової олії
- 2 цибулини
- 4 зубчики часнику
- 3 великі жмені подрібненої капусти
- 8 високоякісних свинячих сосисок
- 50 г кедрових горіхів, підсмажених
- 85 г тертого пармезану
- 1 лимон
- 1 яйце
Спосіб приготування:
- Замочіть у молоці всі, крім однієї жменьки шматочків хліба, відкладіть.
- Підсмажуйте цибулю разом з фенхелем протягом 10 хвилин. Додайте часник і капусту і тушкуйте ще 5 хвилин. Залиште охолонути.
- Насипте цибулеву суміш та інші інгредієнти (окрім однієї жменьки хліба) у неглибоку форму для запікання. Зверху укладіть хліб, змочений у молоці.
- Для приготування нагрійте духовку до 220°C та випікайте 30-35 хвилин, поки верхівка не стане хрусткою.
- Подавайте до столу.
Запечена курка з лимоном, часником та солодкою картоплею
Інгредієнти:
- 1 маленька курка
- 2 зубчики часнику
- 1 ч.л. ріпакової олії
- невеликий пучок чебрецю
- 1 лимон
- 200 г брокколі
- 200 г солодкої картоплі
- 1 ст.л нежирного вершкового сиру
Спосіб приготування:
- Нагрійте духовку до 220°C і покладіть курку у велике деко для обсмажування. Натріть часником та змастіть олією. Потім набийте порожнину чебрецем, половиною лимона і часником.
- Іншу половинку лимону розріжте на чверті і розкладіть навколо курки разом з ще одним зубчиком часнику. Запікайте 40 хвилин
- Потім розкладіть брокколі навколо курки та запікайте ще 20-30 хвилин. Відкладіть, поки ви готуєте солодку картоплю.
- Помістіть солодку картоплю в каструлю з окропом, тушкуйте 7-10 хвилин до готовності. З готової картоплі зробіть 100 г пюре. А потім додайте до решти вершковий сир і добре перемішайте.
- Покладіть курку на тарілку та розріжте на шматочки. Подавайте з брокколі і пюре з солодкої картоплі, а зверху полийте лимонно-часниковим соусом.
Смачних вам свят!