0 (800) 402 204
Графік роботи
Графік роботи колл-центру 0 (800) 402 204
ПН – ПТ
з 09:00 до 19:00
СБ – НД
з 10:00 до 17:00
Статті

Скільки треба пити води?

08 листопада 2018

Скільки треба пити води?

Ми часто чуємо про необхідність пити чисту воду у великих кількостях. Але чи так це насправді? Скільки дійсно треба випивати рідини в день? Розбираємо в сьогоднішній статті.

Тіло людини складається в середньому на 70 % з води. Кожному органу потрібна своя кількість вологи — від процесу травлення й до правильної роботи м’язів і теплообміну. За нестачі вологи в організмі порушується обмін речовин і настає зневоднення.

Однак геть не обов’язково випивати знамениті 8 склянок чи 2-3 літри води на день.
 Варто пам’ятати, що волога міститься також у їжі й інших напоях, крім чистої води.

Також кількість вживаної води залежить від пори року, клімату, раціону, віку, ваги й фізичної активності. Не треба змушувати себе пити, якщо вам не хочеться.

Організм здорової людини завжди подає сигнал, що треба випити води. Виключенням бувають випадки, коли ви настільки зайняті роботою, що не стежите за часом, не відчуваєте голоду і спраги. Також слід нагадувати попити маленьким дітям і літнім людям.

Якщо ваша робота пов’язана з підвищеною фізичною активністю або ви інтенсивно займаєтеся спортом, йдете в похід — варто приділити особливу увагу водному балансу, уникаючи перегріву і мати при собі воду.

Вода должна быть комнатной температуры

Оптимально пити воду кімнатної температури. Також, якщо пити до і після їжі — покращується процес травлення, організм отримує достатньо рідини для вироблення шлункового соку і перетравлювання. Багато пити під час їжі не рекомендується — продукти і так містять вологу.

Якщо ж ваш прийом рідини обмежується тільки кавою, чаєм і парою коктейлів після роботи — ось пара простих порад, як привчити себе пити воду:

  1. Випивайте 1-2 склянки води, коли прокидаєтеся.
  2. Щоб пити протягом дня було приємніше, додайте у воду скибочку лимона чи апельсина, листя м’яти.
  3. Тримайте пиття під рукою: у рюкзаку, сумочці, на робочому столі чи в машині завжди знайдеться місце пляшечці з водою.
  4. Перевірте себе: якщо ваша урина майже прозора чи світлого відтінку — ви отримуєте достатньо вологи. Якщо ж темного — треба пити більше.

Якщо ви хочете покращити стан своєї шкіри, скинути зайву вагу чи занепокоєні іншими питанням здоров’я — обов’язково проконсультуйтеся з лікарем і підберіть такий раціон і кількість рідини, які підходять саме вам.

Поділитися:
Читайте по темі
Читайте також
Категорії
Закрити
Популярні теги
Закрити