0 (800) 402 204
Графік роботи
Графік роботи колл-центру 0 (800) 402 204
ПН – ПТ
з 09:00 до 19:00
СБ – НД
з 10:00 до 17:00
Статті

Еггног — історія напою

11 грудня 2019

Напевно ви багато разів чули про американські та англійські традиції та дуже серйозне відношення до свят. Пунш на кожній вечірці, традиційне прикрашання домівок на Різдво, починаючи з 1 грудня, обов’язкові адвент-календарі та загадковий еггног як невід’ємна частина різдвяного столу. Ми вирішили розібратися з тим звідки ж взявся цей напій, в чому його секрет, чому він такий популярний в Європі та Америці та віднайти той самий рецепт ідеального еггногу.

З’явився цей напій у Шотландії і зазвичай готувався з додаванням рому, бренді, солодких лікерів, віскі, або ж іншого алкоголю. Згодом культура еггногу розповсюджувалася далі, технологія приготування змінювалися, з’являлися безалкогольні варіації коктейлю з додаванням збитих вершків, кориці та інших прянощів, а також з різноманітними топінгами, щоб додати різноманітних відтінків смаку.

Еггног канонічно вважається традиційним святом на Різдво та Новий Рік, існує багато марок, що випускають вже готові основи для напою, або ж самі готові коктейлі. Але найкраще все ж таки готувати його власноруч. І якщо ви хочете чимось здивувати своїх рідних та урізноманітнити святкове меню, ми радимо вам спробувати наш рецепт. 

Для восьми порцій нам знадобиться:

  • 4 великих сирих яйця;
  • 170 г цукру;
  • 150 мл текіли;
  • 150 мл хересу;
  • 360 мл молока;
  • 240 мл вершків;
  • щіпка солі;
  • мускатний горіх;

Спосіб приготування:

  1. У блендері змішайте яйця і цукор
  2. Додайте текілу, херес, молоко, вершки і сіль. Збиваємо до однорідності.
  3. Отриману суміш ретельно охолоджуємо в холодильнику мінімум 12 годин

Подавати до столу бажано холодним. Розливаємо еггног у келихи, додаємо збиті вершки, посипаємо мускатним горіхом та насолоджуємося.

Смачного

Поділитися:
Читайте по темі
Читайте також
Категорії
Закрити
Популярні теги
Закрити