0 (800) 402 204
Графік роботи
Графік роботи колл-центру 0 (800) 402 204
ПН – ПТ
з 09:00 до 19:00
СБ – НД
з 10:00 до 17:00
Статті

Горіхово-карамельна насолода - печемо пироги разом з Kaiser

22 листопада 2017

Шоколадно-горіхове кільце з фростингом із маскарпоне і карамельним топінгом

Індекс складності (1 = легко, 5 = складно): 2

Час приготування:

Тривалість роботи: приблизно 40–50 хвилин (плюс час на варіння карамельного соусу, краще почати готувати соус перед приготуванням тіста).

Загальний час: приблизно 90–100 хвилин, плюс мінімум 2 години для охолодження після випікання

Харчова цінність однієї порції близько 100 г (усього 20 порцій): енергетична цінність 1.778 кДж (425 ккал); 8,4 г білків; 34,8 г; вуглеводів; 27,9 г жирів; 2,2 г волокон; 86 мг холестерину.

Для формы-кільця 26 см, 16–20 порцій.

Інгредієнти

Шоколадно-горіхове тісто:

  • по 50 г грецьких горіхів, мигдалю, кеш’ю і фундука;
  • 100 г кувертюру;
  • 300 г м’якого маргарину (чи вершкового масла);
  • 175 г цукру;
  • 1 пакетик ваніліну;
  • 1 дрібка солі;
  • 3 столові ложки рому;
  • 6 яєць середнього розміру;
  • 400 г пшеничного борошна (тип 405);
  • 35 г какао;
  • 1 пакетик порошку для випічки;
  • 50 мл молока.

Фростинг із маскарпоне і карамельний топінг:

  • 250 г маскарпоне;
  • близько 250 г дуже смачного карамельного соусу.

Декор (за бажанням):

  • по 5–6 гілочок свіжого розмарину і тим’яну.

Додатково:

  • жир для форми (наприклад, м’який маргарин, вершкове чи розтоплене масло)

Приготування

  1. Розігріти духовку до 170 °C (якщо є обдув, то до 150 °C). Змастити жиром форму.
  2. Шоколадно-горіхове тісто: викласти на деко горіхи і підсмажити їх у духовці на середній полиці протягом 8–10 хвилин. Порубати кувертюр великими шматками. В ємності за допомогою міксера протягом 5 хвилин змішувати маргарин, цукор, ванільний цукор, сіль і ром на найвищій швидкості до утворення кремоподібної маси. По черзі додати яйця і збивати ще ½ хвилин на найвищій швидкості. Змішати борошно, какао, кувертюр і порошок для випічки, розділити на 2 порції, додати в кожну порцію молоко. Цю масу додати на середній швидкості в решту тіста. Половину підсмажених горіхів порубати великими шматками і додати в тісто. Викласти тісто в підготовану форму і розрівняти. Випікати на середній полиці 40–45 хвилин. Вийняти з духовки і залишити холонути на решітці мінімум на 2 години. Акуратно вийняти корж із форми і перекласти на блюдо.
  3. Фростинг із маскарпоне і карамельний топінг: змішати маскарпоне з 50 г карамельного соусу. Обмастити цією сумішшю пиріг. Рештою карамельного соусу облити пиріг, щоб соус стікав по краях. Рештою підсмажених горіхів прикрасити пиріг.
  4. Декор (за бажанням): прикрасити горіхове кільце розмарином і тмином.
  5. Порада – густий карамельний соус:
  • Карамельний соус зі згущеного молока (виходить найкращий соус): 1 закриту банку згущеного молока покласти в каструлю з киплячою водою. Банка має бути вкрита водою. Варити 3,5 години на повільному вогні. Щоб банка не так голосно стукала об дно каструлі, під неї можна підкласти лист кондитерського паперу. Після того, як банка охолоне, її можна відкрити. У банці буде дуже густий карамельний крем, його можна трохи розбавити гарячою водою чи вершками. При цьому соус не повинен вийти надто рідким, тому що тоді він стікатиме з поверхні пирога на блюдо.
  • Карамельний соус із карамельної намазки (швидкий варіант): використати як соус карамельну намазку для хліба. За необхідності можна розвести її гарячою водою чи вершками. При цьому соус не повинен вийти надто рідким, тому що тоді він стікатиме з поверхні пирога на блюдо.

Смачного! ;)

Поділитися:
Читайте по темі
Читайте також
Категорії
Закрити
Популярні теги
Закрити