0 (800) 402 204
Графік роботи
Графік роботи колл-центру 0 (800) 402 204
ПН – ПТ
з 09:00 до 19:00
СБ – НД
з 10:00 до 17:00
Статті

П’ять порад до новорічного сервірування

29 грудня 2021

Коли вже всі страви приготовані, всі наряди одягнені, а гості вже майже на порозі — саме час сервірувати святковий стіл, розставляти ваші кулінарні шедеври, тематичний сервіз та, звісно, не забути про декор. Бо всім нам відомо, що без святкового сервірування і свято вже якесь не те й атмосфера зовсім не новорічна. Якщо ж ви ще не визначилися з композицією, або просто не знаєте з чого почати, PROMENU вирушає вам на допомогу зі своїми простими, але дієвими порадами щодо створення свого власного ідеального святкового сервірування.

Єдність стилю та колірної гами

Правильна композиція — та, що виглядає однорідною та гармонійною. Досягти цього дуже просто, головне дотримуватися єдності колірної гами та загальної стилістики сервірування. Тенденції цього року подарували нам дійсно широку палітру відтінків. У тренді зараз синій, зелений, червоний та жовтий. Всі канонічні кольори Різдва нарешті зібралися в одну команду, тож ідей для комбінування можна придумати досхочу. Контрастні поєднання червоного та зеленого, або більш спокійний дует синього та зеленого, чи класичне шляхетне червоне золото — все залежить від лише від ваших уподобань та стилю сервірування, яке вам більше до душі. Радимо лише одне: не перебільшуйте з контрастами. Вони повинні доповнювати вашу композицію, а не перетягувати всю увагу на себе. Нехай це будуть невеликі вкраплення яскравих акцентів, але вони будуть виглядати ефектно.

Текстиль

Театр починається з вішалки, а сервірування — з текстилю. Хоча сучасні тенденції не дуже лояльно ставлять до використання скатертин, вони все одно залишаються невіддільними елементами класичного сервірування. Якщо вам більше до душі сучасні мотиви, то радимо вам придивитися до доріжок, серветок та підставок під посуд. Але й тут можна підключити свою фантазію. Наприклад, використовувати замість класичних серветок під тарілки дерев’яні дошки чи стилізовані таці. А з тих самих серветок зробити декоративний елемент.

Якщо ж ви віддаєте перевагу класичним скатертинам, то тримайте від нас декілька порад:

  • Скатертина — це фон для ваших страв. Вона не повинна бути занадто яскравою та декорованою Спокійний дизайн та пастельні кольори — ось ідеальний акомпанемент вашого столу.
  • Форма скатертини повинна відповідати формі столу. Квадратному — квадрат, круглому — кругла, а прямокутному — відповідно прямокутна.
  • Існує класичне правило, за яким вільна тканина, що звисає зі столу, повинна бути не менше 20 см, але й не більше 40 см. Саме в цьому діапазоні і знаходиться ваша ідеальна скатертина.

Матеріали

Коли вже вибрана колірна гама та текстиль, постає питання про посуд, столові прибори та бокали для напоїв. Здається, що все просто: тарілки — фарфорові, бокали — кришталеві, а столові прибори — з нержавіючої сталі. І це дійсно майже канонічні приклади, але вибір головних матеріалів також залежить від стилю сервірування. Якщо ви слідкуєте за останніми трендами, то найпопулярнішим все ще залишається скандинавський мінімалізм та екостиль. Такі напрямки заохочують експерименти з матеріалами. Спробуйте урізноманітнити своє сервірування, наприклад, дерев’яним посудом чи столовими аксесуарами. 

Порядок страв

Настав час перенести всі свої кулінарні шедеври на стіл! Спочатку розставляємо основні страви. Ті, що подані на великому посуді, бажано ставити ближче до центру. Не забувайте чергувати м’ясні страви з овочевими та рибними, якщо такі будуть на вашому столі. Закуски тримайте ближче до гостей. Різноманітні соуси, млини з приправами та інші дрібні допоміжні елементи намагайтеся розставити рівномірно по всьому столу. Якихось складних та суворих правил розміщення страв — немає, але ми підготували для вас лише одну корисну пораду. В самий центр столу не ставте ніяких страв. Центр столу — ідеальне місце для вашого декору.

Декор

Час, коли можна відпустити на волю всю свою фантазію та дозволити собі створити власну невелику казку прямо на святковому столі. Тематичний Новорічний декор — це й соснові гілочки, шишки, яскрава мішура, гірлянди та ще багато чого. В центрі столу можна створити цілу невелику інсталяцію з різдвяних фігурок та прикрас для ялинки. До речі, ялинкові кульки — ідеальний декор для столу. Яскраві, з тематичними принтами, вони відмінно створять легкий новорічний настрій. Не бійтеся експериментувати, але не перебільшуйте. Декору не повинно бути забагато на столі, адже головні герої цієї вистави — все ж таки ваші страви.

І пам’ятайте, що головне — вкладати у ваше сервірування свою фантазію та креативність. Тоді воно точно вийде вдалим та незабутнім. PROMENU бажає вам веселих, теплих свят та якомога більше позитивних емоцій в прийдешньому 2022 році

Поділитися:
Читайте по темі
Читайте також
Категорії
Закрити
Популярні теги
Закрити